Fazolový chlebík s batátovým krémem

Vytisknout recept
Je vyvážená, že si ji může dovolit, kdo si hlídá svůj redukční jídelníček.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Suroviny na chlebíček:

  • 1 plechovka červených fazolí
  • 450 ml mléka
  • 150 g rozmixovaných ovesných vloček
  • 150 g špaldové nebo pohankové mouky
  • 50 g čekankového sirupu nebo jiného sladidla
  • 60 g kokosového oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 balení kypřicího prášku

Suroviny na krém:

  • 250 g batátů
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 50 g kokosového oleje
  • 30 g čekankového slazení
  • špetka soli

Instrukce

  • Sceďte fazole (případně uvařte) a rozmixujte v mixéru. Poté k nim přidejte mléko, ovesné vločky, mouku, sladidlo, olej, kakao a kypřicí prášek.
  • Dejte do podlouhlé formy na chlebíček, kterou jste si vyložili pečicím papírem.
  • Pečte minimálně hodinu při 180 °C.
  • Společně s chlebíčkem (ale můžete i dříve) si dejte péct do trouby batáty, které jste si předtím propíchali vidličkou.
  • Vychladlý batát oloupejte a rozmixujte spolu s ostatními surovinami na krém.
  • Krém dejte do lednice zatuhnout.
  • Až chlebíček vychladne, namažte na něj krém a posypte nasekanými ořechy.
  • Dobrou chuť.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Nikdy jsem to nejedla, tak to musím vyzkoušet.

  2. KláraOdehnalová 2 roky ago

    5 stars
    To vypadá zajímavě, fazole nasladko jsem zatím nikdy nezkoušela.

  3. Tak fazole na sladko jsem ještě nikdy nejedla, nicméně věřím, že chlebíček může být dobrý, co si představit nedovedu, je ten batátový krém….no ochutnala bych.

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    to bude jistě dobré, fazole hodně používáme 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account