TVAROHOVÁ BÁBOVKA S MRKVÍ

Vytisknout recept
Tvaroh dokáže jakékoliv těsto příjemně zvláčnit. A co teprve, když do těsto přidáte šťavnatou mrkev?! Tato kombinace je více než přitažlivá.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 1 bábovka
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 3 vejce
  • 150 g erythritolu nebo xylitolu můžete použít případně i třtinový cukr
  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • nastrouhaná kůra z 1 citrónu nebo pomeranče
  • 2 lžičky vanilkové pasty nebo 1 vanilkový lusk
  • 60 g kokosového oleje
  • 200 g najemno nastrouhané mrkve
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Instrukce

  • 1. Vejce vyšlehejte se sladidlem do pěny. Přidejte tvaroh, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkovou pastu, rozpuštěný (vychladlý) kokosový olej a mrkev a dobře prošlehejte.
  • 2. Sypké ingredience - ovesné vločky, mouku a kypřicí prášek smíchejte ve vedlejší míse a poté vmíchejte do tekuté směsi.
  • 3. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a vařečkou uhlaďte. Pečte při 180 °C / 50-55 minut. Po upečení nechte 10-15 minut chladnout a poté překlopte na talíř.
4 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    prima recept 🙂

  2. 5 stars
    Krásná bábovka, s mrkví bude pěkně křehká.

  3. Tak tento recept se mi hodně líbí, vyzkouším….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account