Tvaroh dokáže jakékoliv těsto příjemně zvláčnit. A co teprve, když do těsto přidáte šťavnatou mrkev?! Tato kombinace je více než přitažlivá.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 50 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.10 minutesmin
Porce 1bábovka
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
3vejce
150gerythritolu nebo xylitolumůžete použít případně i třtinový cukr
250gměkkého polotučného tvarohu
nastrouhaná kůra z 1 citrónunebo pomeranče
2lžičky vanilkové pastynebo 1 vanilkový lusk
60gkokosového oleje
200gnajemno nastrouhané mrkve
100gjemných ovesných vloček
200gcelozrnné špaldové mouky
1kypřicí prášek do pečiva
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Instrukce
1. Vejce vyšlehejte se sladidlem do pěny. Přidejte tvaroh, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkovou pastu, rozpuštěný (vychladlý) kokosový olej a mrkev a dobře prošlehejte.
2. Sypké ingredience - ovesné vločky, mouku a kypřicí prášek smíchejte ve vedlejší míse a poté vmíchejte do tekuté směsi.
3. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a vařečkou uhlaďte. Pečte při 180 °C / 50-55 minut. Po upečení nechte 10-15 minut chladnout a poté překlopte na talíř.