Gratinované brambory s tymiánem a parmazánem
Ingredience
- brambory 1 kg
- smetana 500 ml
- česnek 3 stroužky
- tymián 1 snítka
- parmazán 80 g
- máslo 20 g
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř čerstvě namletý
Instrukce
- Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky a smíchejte je se smetanou, prolisovaným česnekem, najemno nasekaným tymiánem, parmazánem, solí, pepřem a přidejte špetku muškátového oříšku.
- Do předem vymazaného pekáčku přendejte brambory a pečte v troubě na 165 °C zhruba 50 minut, dokud nebudou měkké.
Dobrota, někdy vyzkouším.
Skvělý a jednoduchý recept, určitě s přítelem vyzkoušíme. 🙂
Dobrůtka, čas od času také dělávám.
krásné, mám ráda gratinované brambory