Borůvková marmeláda
Ingredience
- 1 kg
- borůvek
- 550 g
- cukru
- 1
- pektogel
- 0.5 lžičky
- kyseliny citronové
Instrukce
- 1
- Borůvky přebereme a očistíme. V hrnci je podrtíme a prosypeme cukrem. Necháme asi 15 minut odstát.
- 2
- Borůvky přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí (asi 15 až 30 minut).
- 3
- Vmícháme pektogel s kyselinou citronovou, rozmícháme a na talířku otestujeme, jestli kapka marmelády želíruje.
- 4
- Plníme do čistých sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru. Otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.
Dělám každoročně, jako ostatně i z dalšího ovoce. Není nad domácí zavařeniny.
Borůvková marmeláda je super.
džemy dělám, jí je manžel… já několikrát za rok mám slabou vrstvu na palačince…. a dělám i borůvkové 🙂