Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Borůvková marmeláda
Vytisknout recept
Skladujeme v temnu a chladu.
Kategorie
Chuťovka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
30
minutes
min
Čas vaření
30
minutes
min
Celkový čas
1
hour
hod.
Porce
8
porcí
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
1
kg
borůvek
550
g
cukru
1
pektogel
0.5
lžičky
kyseliny citronové
Instrukce
1
Borůvky přebereme a očistíme. V hrnci je podrtíme a prosypeme cukrem. Necháme asi 15 minut odstát.
2
Borůvky přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí (asi 15 až 30 minut).
3
Vmícháme pektogel s kyselinou citronovou, rozmícháme a na talířku otestujeme, jestli kapka marmelády želíruje.
4
Plníme do čistých sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru. Otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.