Go Back
+ servings

Borůvková marmeláda

Vytisknout recept
Skladujeme v temnu a chladu.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg
  • borůvek
  • 550 g
  • cukru
  • 1
  • pektogel
  • 0.5 lžičky
  • kyseliny citronové

Instrukce

  • 1
  • Borůvky přebereme a očistíme. V hrnci je podrtíme a prosypeme cukrem. Necháme asi 15 minut odstát.
  • 2
  • Borůvky přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí (asi 15 až 30 minut).
  • 3
  • Vmícháme pektogel s kyselinou citronovou, rozmícháme a na talířku otestujeme, jestli kapka marmelády želíruje.
  • 4
  • Plníme do čistých sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru. Otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.