OŘÍŠKOVÉ AMARETTI S HŘEBÍČKEM

Vytisknout recept
Vánoční oříškové kuličky italského střihu voní po mandlích a hřebíčku. Vyzkoušejte jednoduchý recept Josefa Maršálka na vánoční cukroví, tentokrát nenáročný na čas i vlastní výrobu.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 15 -25 kuliček
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Sněhová hmota:

  • 50 g bílky
  • 60 g cukr krupice
  • 100 g cukr moučka
  • 160 g jemně mleté lískové oříšky
  • 10 g rum
  • 1 limetka-kůra
  • 2 g sůl
  • 2 g mletý hřebíček

Na dokončení:

  • 50 g cukr moučka
  • 50 g plátky mandlí

Instrukce

  • V míse smíchejte bílky se solí a začněte šlehat, po napěnění přidávejte postupně cukr krupici a vyšlehejte do pevného sněhu.
  • Poté opatrně zamíchejte všechny zbylé ingredience a míchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Tu nechte v pokojové teplotě asi 10 min. odpočinout.
  • Lžičkou namočenou ve studené vodě odebírejte malé kousky a v mokrých dlaních utvořte kuličky, které obalte v mandlových lupínkách.
4 Komentářů
  1. ráda bych ochutnala

  2. MariannaFabušová 2 roky ago

    5 stars
    Krásne jednohubkové koláčiky

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zajímavé, to jistě…

  4. 5 stars
    Zajímavý recept. Určitě vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account