Vánoční oříškové kuličky italského střihu voní po mandlích a hřebíčku. Vyzkoušejte jednoduchý recept Josefa Maršálka na vánoční cukroví, tentokrát nenáročný na čas i vlastní výrobu.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 15-25 kuliček
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
Sněhová hmota:
50gbílky
60gcukr krupice
100gcukr moučka
160gjemně mleté lískové oříšky
10grum
1limetka-kůra
2gsůl
2gmletý hřebíček
Na dokončení:
50gcukr moučka
50gplátky mandlí
Instrukce
V míse smíchejte bílky se solí a začněte šlehat, po napěnění přidávejte postupně cukr krupici a vyšlehejte do pevného sněhu.
Poté opatrně zamíchejte všechny zbylé ingredience a míchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Tu nechte v pokojové teplotě asi 10 min. odpočinout.
Lžičkou namočenou ve studené vodě odebírejte malé kousky a v mokrých dlaních utvořte kuličky, které obalte v mandlových lupínkách.