cukroví z dvoubarevného těsta

Vytisknout recept
kreativně zformovat vaše vánoční cukroví, stačí vám jen světlé a tmavé těsto.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 1 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Ingredience
  • cukr - 1 díl
  • máslo nebo margarín - 2 díly
  • hladká mouka - 3 díly
  • sůl - 1 špetka
  • kakaový prášek - 1 polévková lžíce vždy na úkor mouky jen pro tmavé těsto

Instrukce

  • Příprava těsta
  • 1. Do misky vsypte cukr a hladkou mouku. Pokud tvoříte tmavé těsto, odeberte příslušné množství lžic hladké mouky a přidejte stejné množství kakaového prášku. Tím docílíte stejné hustoty a konzistence tmavého i světlého těsta. Do sypkých surovin přihoďte špetku soli a vše promíchejte.
  • 2. Nakonec do směsi přidejte na kostky nakrájené máslo a směs zpracujte do homogenní konzistence. Pracujte rychle, aby těsto nezačalo tát. Poté jej zabalte do fólie a vložte do lednice alespoň na 2 hodiny odležet.
  • 3. Tvarování těsta se snažte co nejvíce urychlit a pakliže bude trvat déle, snažte se výsledné cukroví stále držet v chladu. Poté je vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho dorůžova.
  • Jednoduché květinky
  • Ze světlého těsta zformujte 6 drobných kuliček a z tmavého těsta jednu. Všechny kuličky by měly mít stejnou velikost. Světlé kuličky vyskládejte dokola kolem jedné tmavé. Párátkem pak ve středu světlé kuličky zmáčkněte, čímž v nich vytvoříte příčnou čárku. Takto vytvořenou květinku přeneste opatrně s pomocí nože na plech pokrytý pečicím papírem. Barvy můžete otočit a vytvořit naopak tmavou květinku se světlým středem.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Krásně vypadá, lákavé.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    hezké, ale sladké 🙁

  3. LucieGajdíková 2 roky ago

    Tak tohle vypadá hodně lákavě 😁

  4. tak takové cukroví jsem ještě nezkoušela, vypadá hodně zajímavě

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account