Žampionové krupoto
Ingredience
- 350 g krup
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 snítka tymiánu
- ½ lžičky drceného kmínu
- 700 ml vývaru
- 150 ml smetany na vaření
- 250 g žampionů nebo jiných hub
- 70 g sýra Gran Moravia nebo parmezánu
- sůl
- pepř
Instrukce
- Kroupy propláchneme od nečistot. (Můžeme je na pár hodin namočit, ale pokud spěcháte nemusíte).
- V hrnci necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli.
- Přisypeme kroupy, vše podlijeme vývarem a promícháme. Můžeme přidat celou snítku tymiánu a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vaříme asi 15 min.
- Houby nakrájíme na plátky a přidáme ke kroupám. Ještě dál vaříme.
- Na závěr vaření přilijeme smetanu a vše svaříme do zhoustnutí. Poté vyjmeme tymián, odstavíme a vmícháme najemno nastrouhaný sýr.
- A už si můžete jen pochutnávat :).
je na čase vyzkoušet.
tedy, to je nápad… zrovna jsme tento týden kupovali dvoje kroupy 🙂
mňam, toto je přesně můj šálek kávy
Mňam, tak tohle musí být výborné 😁
vyzkouším
U nás doma nikdo kromě mě žampiony nejí, takže se na tohle hodně těším 🙂
Krupoto sa chystám pripraviť už dlhšiu ,tak ste ma inšpirovali ,myslím ,ze toto bude aj podľa našej chuti 👌😊