Zeleninové mini nákypy

Vytisknout recept
Tyhle zeleninové mini nákypy jsou super zdravou svačinkou na cesty a nejen na ně. Navíc využijete sezónní zeleninu – cuketu i dýni.
Kategorie Chuťovka, Vege
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 2 formy
Uvařila Martina Vrbická - Vařme jinak

Ingredience

  • 1/4 větší dýně Hokkaidó
  • 1 malá cuketa nebo část velké
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 1 cibule
  • 100 ml oleje já používám řepkový
  • 3 vejce od šťastných slepiček
  • 100 g sýra gouda, eidam… nebo uzeného tofu
  • sůl
  • česnek – možno vynechat

Instrukce

  • 1. Dýni důkladně omyjeme (nemusíme loupat), vyjmeme semínka a nahrubo ji nastrouháme.
  • 2. To samé uděláme i s cuketou.
  • 3. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k zelenině.
  • 4. Sýr najemno nastrouháme.
  • 5. Z zelenině přidáme zbytek surovin a důkladně promícháme.
  • 6. Navrstvíme do silikonových formiček – srdíčka, zvířátka, brumíci cokoli máte. Mírně upěchujeme.
  • 7. Pečeme na 180 st.C cca 30 minut.
  • Podobné recepty najdete na mém blogu: www.varmejinak.cz
4 Komentářů
  1. Mirka Vašulkova 2 roky ago

    Velký dík za inspirativní receptík

  2. 5 stars
    Krásně to vypadá. Skvělý recept.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account