Vytisknout recept
Tyhle zeleninové mini nákypy jsou super zdravou svačinkou na cesty a nejen na ně.
Navíc využijete sezónní zeleninu – cuketu i dýni.
Kategorie Chuťovka, Vege
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 20 minutes min
Čas vaření 30 minutes min
Celkový čas 50 minutes min
Porce 2 formy
Uvařila Martina Vrbická - Vařme jinak
- 1/4 větší dýně Hokkaidó
- 1 malá cuketa nebo část velké
- 200 g hladké špaldové mouky
- 1 cibule
- 100 ml oleje já používám řepkový
- 3 vejce od šťastných slepiček
- 100 g sýra gouda, eidam… nebo uzeného tofu
- sůl
- česnek – možno vynechat
1. Dýni důkladně omyjeme (nemusíme loupat), vyjmeme semínka a nahrubo ji nastrouháme.
2. To samé uděláme i s cuketou.
3. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k zelenině.
4. Sýr najemno nastrouháme.
5. Z zelenině přidáme zbytek surovin a důkladně promícháme.
6. Navrstvíme do silikonových formiček – srdíčka, zvířátka, brumíci cokoli máte. Mírně upěchujeme.
7. Pečeme na 180 st.C cca 30 minut.
Podobné recepty najdete na mém blogu: www.varmejinak.cz