Musím se přiznat, že neznám nikoho, kdo by toto zvládal z dlouhodobého hlediska na 100 %. Ale ani si nemyslím, že je to nutné. Přesto zvládnout, co si naplánujete, je pro osobní rozvoj velice důležité. Musím se přiznat, je velká škoda, když mi přijde klient na druhé sezení a od prvního se nikam nedostal. A není to jenom doména klasických klientů, setkávám se s tím i u manažerů. Z toho důvodu mě to vedlo k tomu, abych napsala stejnojmennou příručku.

Důležité je rozlišovat

Proč nezvládáme, co jsme si vytyčili, má úhly dva pohledu:

  1. Práce na elementární úrovni s energií, časem, motivací či financemi.
  2. Identifikace bloků, které nám berou energii, čas, motivaci či peníze.

Elementární

To se týká úplně každého člověka. Jde většinou o špatné plánování času jako takového (paradoxně hodně lidí umí pracovat s časem efektivně pokud jsou v práci, ale ne v soukromém životě), špatný režim nebo ohledně financí jsou to špatně uzavírané dohody – a pak není na nic čas, síla nebo peníze.

Bloky

Hodně lidí si plete to, že jsou často unavení kvůli tomu, že žijí například ve špatném vztahu nebo chodí do práce, kterou nenávidí. V takovém případě jejich tématem není energie či práce s časem jako takové, jsou to vztahy a práce. Pokud dokáží tedy správně identifikovat, co jim brání v tom, aby zvládli vše, co si naplánují, pak dokáží i najít způsoby, jak se posílit.

Zkušenost s klienty, ale i přáteli či rodinou, mi ukázala, že i když někdo například řeší, že má problémy vstát z postele, protože je pro něj čím dál těžší do té blbé práce jít, pak si stejně někde ubírá energii, čas apod. z té elementární části. Například třeba špatným režimem.

To stejné ve vztazích. Lidé často řeší vztahy a jsou kvůli tomu energeticky na dně, ale jde s tím často ruku v ruce to, že sami sebe neumí motivovat, či nepřevzali za svůj život zodpovědnost…

Jde to vlastně téměř vždy ruku v ruce. Většinou totiž nedokážeme vyřešit své bloky, pokud jsme například bez energie. Proto i můj ebook na deprese se z části energii věnuje. Protože bez ní nevyřešíme, co nás trápí a depresivní poruchy berou sílu ve velkém. Proto věřím, že tato epříručka pomůže mnohým. Její odkaz najdete v prvním odstavci tohoto článku.

Držím Vám všem palce, abyste neměli své brzdy v elementární části, protože je to vždy škoda. Dobrou zprávou pro Vás ale snad bude, že tyto věci se často dobře odbourávají. 🙂

Tagy:
1 Komentář
  1. Kristýna Štírová 2 roky ago

    Ono je důležité se z toho nep*srat. 🙂 Jak říkala moje babička. A to byla žena. Ta říkala, že důležité jsou akorát zalité kytky (zelenina a ovoce) a nakrmené hospodářství. Zbytek vždycky počká. Já se tím snažím řídit, ale sama vidím, jak se na mě občas věci hroutí. Ale většinou to poznám tak, že mě rozbolí hlava. Ještě štěstí, že mám od https://zivotavyziva.cz/na-bolest-hlavy/ léky na bolest hlavy. 😉

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account