Chřestová polévka s funghetto, mandlemi a bazalkovým pestem

Vytisknout recept
S těstovinami lze čarovat, v tomto receptu jsou součástí polévky inspirované Francií.
Kategorie Polévka
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 200 g Adriana Funghetto
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 1 cibule nakrájená na malé kostičky
  • 2 větvičky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 kg zeleného chřestu nakrájeného na kousky
  • 1 malá brambora nakrájená na plátky
  • 100 g čerstvého špenátu
  • bazalkové pesto dle chuti
  • 100 g opražených plátků mandlí
  • sůl a pepř dle chuti

Instrukce

  • Rozehřejte hrnec, přidejte slunečnicový olej, cibuli a orestujte. Přidejte tymián, bobkový list, česnek, krátce orestujte a zalijte vývarem. Několik hlaviček chřestu dejte stranou a zbylý chřest vložte do hrnce. Přidejte plátky brambory. Ochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni doměkka. Vyjměte tymián a bobkový list. Přidejte listy čerstvého špenátu a nechte spařit. Rozmixujte v mixéru dohladka, můžete také použít ponorný ruční mixér. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, ke konci varu přidejte hlavičky chřestu a sceďte. Uvařené těstoviny smíchejte s bazalkovým pestem a naservírujte na talíř. Nalijte polévku, přidejte hlavičky chřestu a plátky mandlí.

Notes

1 Komentář
  1. 5 stars
    Vypadá krásně. Takové polévky máme rádi.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account