S těstovinami lze čarovat, v tomto receptu jsou součástí polévky inspirované Francií.
Kategorie Polévka
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
200gAdriana Funghetto
80mlslunečnicového oleje
1cibule nakrájená na malé kostičky
2větvičky tymiánu
1bobkový list
3stroužky česneku nakrájeného na plátky
2lzeleninového vývaru
1kgzeleného chřestu nakrájeného na kousky
1malá brambora nakrájená na plátky
100gčerstvého špenátu
bazalkové pesto dle chuti
100gopražených plátků mandlí
sůl a pepř dle chuti
Instrukce
Rozehřejte hrnec, přidejte slunečnicový olej, cibuli a orestujte. Přidejte tymián, bobkový list, česnek, krátce orestujte a zalijte vývarem. Několik hlaviček chřestu dejte stranou a zbylý chřest vložte do hrnce. Přidejte plátky brambory. Ochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni doměkka. Vyjměte tymián a bobkový list. Přidejte listy čerstvého špenátu a nechte spařit. Rozmixujte v mixéru dohladka, můžete také použít ponorný ruční mixér. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, ke konci varu přidejte hlavičky chřestu a sceďte. Uvařené těstoviny smíchejte s bazalkovým pestem a naservírujte na talíř. Nalijte polévku, přidejte hlavičky chřestu a plátky mandlí.