Pokud chceme dlouhodobě zhubnout a vyhnout se jojo efektu, je nutné, abyste k dietě nepřistupovali jako ke krátkodobému procesu, ale jako k celkové změně životního stylu.. V případě drastických diet, hladovění nebo užívání zázračných prášků a léků na hubnutí na dietě moc dlouho nevydržíte a pokud ano, pěknou postavu si stejně dlouho neudržíte.

Co jíst večer při hubnutí?

Oproti ranním a dopoledním hodinám je odpoledne a večer lepší zaměřovat se více na bílkoviny a tuky. Ráno a dopoledne si klidně dopřejte víc sacharidů, ať máte sílu. V průběhu celého dne bychom měli dbát na dostatečný přísun vlákniny a tekutin. Posledním jídlem dne je večeře, a proto je potřeba, aby byla pokud možno lehká a dobře stravitelná. Doporučuje se večeřet 2-3 hodiny než půjdete spát. A jak by teda měla taková zdravá večeře při hubnutí vypadat?

Zdravá a lehká večeře při hubnutí

Do zdravé a lehké večeře bychom měli zařadit potraviny s vyšším obsahem bílkovin jako je maso, ryby, vejce, kvalitní vysokoprocentní šunka, sýry, tvaroh či vegetariánské alternativy jako je tofu, šmakoun nebo seitan. Bílkoviny doplňujeme kvalitními tuky a zeleninou. Nakonec můžeme přidat menší množství komplexních sacharidů.

Příklady zdravých večeří

  • tvarohová pomazánka s cherry rajčátky a šunkou na celozrnném rohlíku

  • kuřecí steak s pečenou zeleninou (brambory, mrkev, dýně)

  • tuňákový zeleninový salát

Pokud se chceme dlouhodobě cítit dobře, je třeba tomu přizpůsobit řadu každodenních činností. Mimo zdravé stravování je třeba myslet i na cvičení a dostatečný přísun tekutin. Není důležité, jak často při hubnutí cvičíte, ale že cvičíte. Buďte na sebe a své tělo hodní a trpěliví. Pokud dokážete brát hubnutí jako dlouhodobý proces, dokážete si vybudovat několik návyků, které vám při cestě za vysněnou postavou pomohou.

Tagy:
1 Komentář
  1. Kristýna Štírová 2 roky ago

    To jsem si taky říkala, že začnu jíst zdravě a budu hubnout. A je pravda, že jediné, čeho jsem dosáhla bylo to, že jsem přibírala pomaleji. Holt sedavé zaměstnání v kanceláři, co se dalo dělat. Ale nakonec se ve mě něco hnulo, nakoupila jsem si u https://www.protrek.cz/ trekové vybavení a začala jsem chodit po horách. Řeknu vám, že šla kila dolů, ale co mě překvapilo, tak šly i svaly nahoru. Takže jsem během jednoho roku prakticky změnila úplně výraz mojí postavy. 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account