Piškotový dort s třešňovým rozvarem a krémem z mascarpone
Ingredience
Korpus:
- 200 g cukr krup.
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce vody
- 4 vejce
- 1 lžička prdopeč.
- 180 g hl. Mouky
Krém:
- 500 g mascarpone
- 500 ml smetana ke šlehání
- 3 lžíce cukru moučka
Třešňový rozvar:
- 300 g třešní
- trochu Želirovacího cukru
- Trochu vody
- Třešně na ozdobu
Instrukce
- Do jedné misky bílky, do druhé žloutky.
- Žloutky šleháme s cukrem do husté pěny. Z bílků vyšleháme sníh.
- Do žloutků nejprve zamícháme olej a poté vodu.
- Přidáme bílky, které vmícháme ručně, stěrkou. Mouku přidáme na konec, též vmícháme ručně.
- Formu si vymažeme olejem a vysypeme hr. Moukou. Poté vlijeme směs. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 20min.
- Korpus necháme vychladnout, později krajině na 3 díly.
- Krém: vše smícháme a šleháme v hustou směs.
- Rozvar z třešní: třešně vypeckujeme, dáme do kastroly s vodou (třešně nesmí být úplně potopené), vaříme. Až jsou měkké rozmixujeme tyčovým mixérem a poté přidáme želir. Cukr. Necháme schladnout.
- Rozdělený korpus plníme vrstva krému, vrstva rozvaří, vrstva krému, korpus a celé to opakujeme.
- Trochu krému si necháme na potření stran.
- Na vrch jsem dala ještě čerstvé třešně které jsem zalila želatinou aby neosychaly
Dlouho jsem hledala,až jsem našla.Tak krásný dort a třešně na zahradě.Není na co čekat,zítra vyzkouším.
Nádherný koláč. Musím vyzkoušet. Bude určitě moc dobrý.