Mají vaše ratolesti rádi zmrzlinu? Pak si zamilují zmrzlinové sendviče, které se stanou hitem letošního léta. Křupavé sušenky, oříšky, kousky čokolády a lahodná zmrzlina… Nezní vám to jako sladký sen? Připravte se na zmrzlinovou sezónu v předstihu spolu s námi.
3 neodolatelné recepty na zmrzlinové sendviče:
Makronkové zmrzlinové sendviče
Snadné, chutné a tak zábavné!
Ingredience:
Balení vanilkové zmrzliny
Balení makronek
Polevy a barevné jedlé fixy (na zdobení)
Postup:
1. Vanilkovou zmrzlinu nechte 10 minut uležet při pokojové teplotě, aby změkla.
2. Přendejte do mísy elektrického mixéru a vyšlehejte do hladka.
3. Rozložte na pánev vyloženou fólií a dejte do mrazáku, dokud nebude pevná (alespoň na 2 hodiny).
4. Makronky z obchodu rozdělte na 2 poloviny. Požádejte děti, aby jedlými fixami a polevami makronky vyzdobily.
5. Vyřízněte do zmrzliny pomocí kulatých vykrajovátek kolečka a poté je vložte mezi oddělené poloviny obou makronek.
Limetkové zmrzlinové sendviče
Milují vaše děti sušenky a čokoládu? Pak se jim tato kombinace bude více než zamlouvat.
Ingredience:
Balení limetkové zmrzliny
2 šálky hladké mouky
1/2 šálku celozrnné mouky
1/2 prášku do pečiva
1 šálek másla (pokojové teploty)
1 šálek tmavého třtinového cukru
2 vejce
2 čajové lžičky vanilkového extraktu
2 čajové lžičky medu
1/4 čajové lžičky skořice
Špetka soli
Postup:
1. Na sušenky smíchejte ve středně velké míse mouku, sůl a prášek do pečiva. V další misce vyšlehejte máslo a hnědý cukr dokud se nespojí v krémovou hmotu. Postupně přimíchejte vejce, vanilku a med, dokud se vše nespojí. Snižte rychlost otáček na mírné a postupně přidávejte moučnou směs a šlehejte, dokud se nevypracuje hladké těsto. To nakonec zabalte do potravinové fólie a nechte v ledničce přes noc odležet.
2. Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia a vyložte plech pečícím papírem. Těsto si rozdělte na 2 části: první rozválejte na tloušťku cca 1 cm a druhé nechte odpočívat v ledničce. Pomocí vykrajovátek vyřízněte kolečka a postupně dejte na plech. Jakmile budete hotovy, vše zopakujte i s druhou půlkou těsta.
3. Dřevěnou špejlí udělejte do první poloviny koleček hezký vzor (to budou vršky zmrzlinových sendvičů). Na tyto sušenky smíchejte v malé misce skořici a cukr a sušenky posypte. Pečte cca 7 minut, dokud se sušenky mírně nenafouknou a okraje nebudou pevné. Nechte vychladnout na mřížce. Jakmile vychladnout, přendejte sušenky do vzduchotěsné nádoby a dejte alespoň na hodinu na ledničky.
4. Mezi vychlazené sušenky přidejte porci limetkové zmrzliny a lehce přitlačte. Jednotlivé zmrzlinové sendviče pak můžete zabalit zpět do potravinové fólie a dát zpět do mrazáku (vydrží až 7 dnů) a nebo rovnou servírovat.
Barevné sorbetové sendviče
Pár ingrediencí a tolik zábavy! Tyto sendviče budou ozdobou každé dětské party.
Ingredience:
Balení sorbetů oblíbených příchutí
20 g másla
2 tabulky hořké nebo mléčné čokolády podle chuti
20 g krystalového cukru
4 vejce
20 g hladké mouky
Postup:
1. Zahřejte troubu na 200 stupňů Celsia a vyložte 2 plechy pečícím papírem. Máslo a čokoládu dejte do středního hrnce a za stálého míchání zahřejte, dokud se vše nerozpustí. Sundejte z plotny a zašlehejte do směsi cukr a vejce. Poté přidejte mouku a vše míchejte, dokud vám nevznikne hladká a jemná směs.
2. Na připravený plech nandejte 1 polévkovou lžíci těsta a jednotlivé sušenky klaďte cca 5 cm od sebe. Pečte dokud nebudou pevné a zlatavé (cca 12 minut). Poté nechte 5 minut vychladnout na mřížce.
3. Mezi hotové a vychladlé sušenky přidejte oblíbené zmrzlinové sorbenty a lehce stlačte. Podávejte ihned nebo zmrzne a uchovejte v mrazáku po dobu až 3 dnů.
Foto: Pinterest / Con Poulos, Tutti Dolci, Johnny Valiant
Autorka: Lucie Janotová
vypadají krásně, třeba je jednou budu dělat vnoučkovi
Opravdu nádhera******
Vypadá to luxusně