Marinované jablko s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku
Ingredience
- 1 jablko ideálně jihotyrolskou odrůdu Golden Delicious
- 180 g čerstvého kozího sýra
- 4 plátky špeku srolované do růžiček
- šťávu z jednoho citronu
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 lžíce květového medu
- 1 větvičku čerstvého tymiánu
- 1 malou cibuli
- 50 g vlašských ořechů najemno nadrcených
- bylinkovou sůl a špetku pepře
Instrukce
- Jablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky. Promíchejte med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelejete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát. Čerstvý kozí sýr nechte oschnout v sítku.
- Cibuli nakrájejte na malé kostičky, poduste na olivovém oleji a nechejte vychladnout. Přimíchejte ji spolu s nadrcenými ořechy k čerstvému kozímu sýru a dochuťte citronovou šťávou, bylinkovou solí a pepřem.
- Ze vzniklé hmoty vytvořte čtyři pralinky, každou položte na plátek marinovaného jablka a ozdobte špekovou růžičkou.
Krásně naaranžované.