Cuketové komínky s mozzarellou
Ingredience
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Mozzarella
- Sůl, pepř
- 1 ks Česnek
- 1 ks Vejce
- 1 ks Sýrová omáčka s apetitem
Instrukce
- Také máte na zahrádce cuketu a už nevíte, co s ní? Nevím, proč ty cukety rostou jako šílené. Už jsem dělala cuketové zelí, guláš z cukety a s fazolemi, cuketovou buchtu, cuketu plněnou masem a naposledy jsem je smažila. Následně jsem však byla nespravedlivě obviněna svým přítelem, že ho chci tou cuketou zabít. To kvůli tomu smažení.A sousedi? Ti se přede mnou už schovávají, abych jim zase nevnutila další cuketu.Ale nevadí. Cuketa je velice inspirativní.Proč neuvařit něco zdravého a chutného?Cuketu jsem nejdříve důkladně omyla a překrojila na několik částí. Já jsem měla celkem velikou, takže těch částí bylo pět. Takto připravené cukety jsem dala vařit do vody na 5 minut. Mezitím jsem si připravila nádivku z další nastrouhané cukety, z nastrouhané mozzarelly a z vajíčka. Přidala špetku soli, špetku pepře a prolisovaný česnek. Ten se hodí vždy jako ochrana proti upírům. Cukety jsem vyjmula z vody, nechala zchladit a vydlabala vnitřek tak, abych neprošla až přes dno. Připravenou nádivkou jsem naplnila uvařenou cuketu. Poté jsem každý takto vzniklý komínek potřela sýrovou omáčkou s apetitem v sáčku. Všechny komínky cukety jsem uložila na pekáč a dala je péct na 180 °C asi na půl hodiny. Výsledek byl velmi chutný a zdravý. Přeji krásné inspirativní tvoření s cuketou.