Omeleta s dýní, šalvějí a sýrem
V misce promíchejte vejce se sýrem, osolte a opepřete a směsí zalijte zeleninu na pánvi (měla by zvládnout i pobyt v troubě). Dejte vejcím asi pět minut na to, aby se usadila; trochu jimi zahýbejte. Jakmile bude omeleta zespoda pevná, ale navrchu ještě polotekutá, vložte ji krátce pod gril, aby se zapekla i shora. Nechte chvíli v pánvi dojít, pak vyklopte na talíř a podávejte rozkrájené na řezy.1lžíce - olivový olej1ks - cibule (malá, červená, najemno)600g - dýně (dužina, na kostičky)1hrst - šalvěj (lístky, nahrubo)6ks - vejce (zlehka pošlehané)100g - sýr (tvrdý, nastrouhaný - typ ementál)1špetka - sůl1špetka - pepřpříprava - 10vaření - 30