Objednat si, nebo si raději samy připravit? Pondělní anketa o tom, jak to máme s vařením.
Eva Čejková, První ŽENA s.r.o.
Vařím pouze to, co nezabere v kuchyni déle než 30 minut. To mi přijde tak akorát adekvátní čas tomu, než to rodina všechno sní a mě čeká úklid. Celé nedělní dopoledne mě nikdo nikdy neuvidí trávit za plotnou a věřím, že i tak si pochutnají. 🙂 Jinak největší hitovkou je u nás bramborák od babičky a dědy. Jsou to jenom brambory na placku posypané sýrem. Hodíte na pánev, k tomu zelenina a je rychlá a chutná večeře dle mého gusta. 🙂
Helena Plívová, kreativní manažerka a patronka záložky Testuj
Vaření je pro mě takovou spontánní a radostnou záležitostí. Nejvíc se mi daří improvizované lahůdky “co dům dal” a “podle oka přiměřeně”. Občas zkouším nové věci – i podle receptů, ale asi mi není přáno a jako na té luxusní fotce to málokdy vypadá. Jestli jsem něčím vyhlášená, tak tím, že se mi dort nikdy nepodaří upéct tak, aby po něm čokoláda nestekla, a vánočka je delikatesa sama, jen se příliš často snaží kopírovat tvar trouby.
Věra Buraltová, obchodní manažerka
Vařím často a ráda. Jsme velká rodina a většinou to na mně vždy zůstane. Nijak se tomu nevyhýbám a jsem ráda, že druhým chutná. Nemohu říci, zda jsem dobrá na sladké či slané, vařím většinou na přání svých strávníků. Mám mnoho kuchařek a receptů po babičce, ale stále sleduji nové. Od té doby, co jsem si koupila kuchařku v Albertu, sleduji i jejich recepty a nemohu si je vynachválit. Poslední dobou se více zaměřuji na zdravé věci a hodně čerpám z internetu. Zajímá mě vždy počet ingrediencí a čas, který strávím v kuchyni. Nevyhýbám se české kuchyni, ale vnáším do ní trochu odlehčení, takže například nezahustím svíčkovou smetanou, ale pouze rozmixuji zeleninu a zjemním bílým jogurtem. Místo těžkých čokoládových dortů dělám jablečný s pudinkem. Moje recepty nejsou nikdy stejné. Nedodržuji množství a dělám vše od oka.
Marie Hajdová, patronka záložky Recepty
Vařím a peču denně. Nejen kvůli tomu, že mám malého syna a dávat mu denně k obědu kupované skleničky se mi moc nechce. Nechci odbývat ani sama sebe. Vaření mě baví, někdy se u něj dokonce uklidňuji a přemýšlím. Vařím z kuchařek, které recenzuji, čerpám ze svých oblíbených foodblogů a samozřejmě jsou recepty, které se v naší rodině dědí. S tím, jak stoupá mé kuchařské sebevědomí, se občas pouštím i do vlastních kombinací. Některé výsledky těchto experimentů můžete najít i v rubrice Recepty.
Eliška Vyhnánková, krotitelka sociálních sítí
Nejsem kuchař, takže moje domácí vaření většinou znamená nakrájet vepřové na kostičky, hodit na pánvičku a okořenit paprikou. Občas si koupím kuchařku s příslibem toho, že se naučím nějaké pochutiny, ale zůstane u příslibu.
Veronika Šubrtová, módní bloggerka
Já dávám přednost studené domácí kuchyni a návštěvě dobrých kavárniček, jako třeba Mamma coffee nebo Mangaloo, kde dělají i výborné polévky a jiné dobroty. Doma si hodím na talíř kozí sýr, zeleninu, bagetku a je hotovo. 🙂 Ráda si ale i s jídlem hraju a hlavně si ho fotím (www.instagram.com/_weef_). Inspirují mě hodně lidé žijící zdravým životním stylem – hlavně kamarádi a jiní instagram nadšenci.
Romana Kopecká, headhunter talentovaných žen, patronka Katalogu ŽENY s.r.o.
Jsem bohužel ten typ kuchařky, co toho bez receptu moc nepřipraví. Ujíždím na různých food blozích, kuchařkách a tak. Hrozně ráda vařím, akorát téměř vždy podle návodu. Od maminky mám klasiky, které ale moc často nejím, takže tam není až zase tak z čeho čerpat. Moje nejlepší jídlo? Přítel by určitě jmenoval italské houbové rizoto. 🙂
Renata Kašparová, majitelka Pracovny ŽENY s.r.o. Chrudim
Vaření mi nedělá problém, jen na něj mít čas. Neberu to jako nutnost. Nejvíce mě baví experimentovat a kombinovat podle sebe, přesto že asi jako každá kuchařka, i já mám doma spousty knih. Vaření je pro mě jedna velká alchymie čili dost často děláme jak říká kamarádka CDD neboli co dům dal.
Irena Holčáková, manažerka regionálních projektů
Doma se snažím vařit jakmile mi to čas a okolnosti dovolí. Inspiraci čerpám nejčastěji z televize či internetu. Jakmile objevím recept z oblíbených surovin, snažím se jej vyzkoušet také doma. Recepty od maminky jsou záruka kvality, mezi nejoblíbenější u nás patří “valašská kyselica”, ovšem ať se snažím jak se snažím, nikdy se mi bohužel nepovede jako mamči. Ale nevzdávám to, jednou to dám stejně jako ona. 🙂
[*] A co vy a vaření?
[*] Stravujete se hlavně venku, nebo vaříte doma? Odkud čerpáte inspiraci a jak se vám to daří?