Zmrzlinu milují děti i dospělí a nejspíš většina z nás má svou oblíbenou, ale je fajn objevovat i zcela nové příchutě. Taková italská zmrzlina chutná naprosto senzačně, ale tu nejlepší si uděláte doma. Přesně totiž víte, co v ní je. Dnes už je na trhu bezpočet různých formiček, takže snadno vykouzlíte i domácí nanuky, které nemají konkurenci. Děti je budou zbožňovat a vy zůstanete klidní, protože do sebe nedávají jen hromadu cukru.

Fantazii se meze nekladou, tak se směle pusťte do přípravy pravé domácí zmrzliny. A zkuste třeba i něco netradičního.

Recept připravila Linda Kubíková

Bezové nanuky s květinami

Ingredience

3 lžíce bezového sirupu

pár kousků jedlých květin (sedmikrásky, okvětní plátky růží, levandule apod.), případně bylinky

1 l vody

Instrukce

Sirup smícháme s litrem vody, takto připravenou limonádu vlijeme do formiček na nanuky a opatrně přidáme jedlé květy. Snažte se, aby neklesly až na dno. Zamrazte a pak už si jen vychutnávejte svěží letní chuť.

Recept připravila Lucie Delicious

Domácí jahodovo-rybízové nanuky v jogurtu

Ingredience

Nanuky

1 hrnek jahod

1 hrnek červeného rybízu

2 lžíce javorového sirupu

špetka vanilkového prášku

Poleva

1 kelímek sójového jogurtu, či jiného

1 lžíce kokosového cukru

mrazem sušené ovoce (nebo čerstvé)

Instrukce

Jahody omyjeme a zbavíme stopek, rybíz obereme. Tyčovým mixérem rozmixujeme ovoce s javorovým sirupem a vanilkovým práškem. Takto připravenou směsí naplňte formičky na nanuky a dejte zamrazit. Mezitím si připravte polevu, do které pak nanuky namáčejte a posypte ovocem. Dejte ještě na chvíli opět zamrazit.

Recept připravila Petra Horníková

Netradiční bazalková zmrzlina

Ingredience

50 g bazalky

1 hustý bílý jogurt (můžete dát i kokosový)

1 Mascarpone

120 g třtinového cukru (nebo dle chuti)

Instrukce

Bazalkové listy rozmixujeme s cukrem do husté pasty. Jogurt smícháme s Mascarpone a po částech směs vmícháme k bazalce. Hmotu přendejte do nižší nádoby, zakryjte víkem či potravinářskou fólií a dejte zamrazit (cca 6 hodin). Chcete-li se vyhnout zmrzlým krystalkům, po dvou hodinách ji překlopte do mísy, rozmixujte a dejte zpět do mrazáku. Toto opakujte 3-4x.

Foto: Shutterstock, se souhlasem Lindy Kubíkové, Lucie Delicious a Petry Horníkové

Tagy:
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    prima tipy 🙂

  2. Zajímavé tipy na zmrzlinu.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account