Firma Šufan už sedm let dokazuje, že péče a poctivost mohou být skutečnými hodnotami podnikání. V malé výrobně v srdci Moravy vytvářejí ořechová másla, v pražírně praží ořechy všeho druhu, pečou granolu a snídaňové kaše a mnoho dalšího. Tohle vše s citem, dostatkem času a hlavně tak, aby se nám na (nejen) snídaňový stůl dostalo pouze skutečně poctivé ořechové potěšení.
Tajemství ořechového másla
Příběh Šufanu se ale začal psát za “velkou louží”, když byli zakladatelé Matěj a Marek ještě na zkušené v Kanadě. Tam objevili, na americkém kontinentě jinak běžné, tajemství ořechových másel a pražených ořechů jako kvalitní zdroj energie i mlsání. A tohle tajemství přivezli sebou domů a vydali se na náročnou cestu ořechového podnikání. Ve své době se stali jedněmi z prvních, kteří u nás s výrobou ořechových másel začali.
Skvělé je, že Šufan zpracovává suroviny, které dováží primárně od evropských farmářů, přesto, kešu ořechy na starém kontinentě neseženete. Zato kvalitní ovoce ano, a tak Šufan vyrábí poctivá nedoslazovaná povidla z hrušek, švestek a jablek, která odebírají od lokálního sadaře.
Cesta k vlastní čokoládě
V Šufanu se také naučili vyrábět vlastní čokoládu. Vedle stoprocentních ořechových másel tedy vytvářejí i kombinace s bílou nebo hořkou čokoládou. Nikdy však nejsou jejich produkty “dochucované” konzervanty, barvivy či umělými cukry. Aneb jak sami říkají: “Sami bychom si dali na talíř to, co Vám v jakémkoliv balíčku posíláme.”
Foto: archiv
To budou jistě samé moc dobré výrobky.
Samé dobroty 🙂