Eggs Benedict neboli vejce Benedikt jsou jednou z nejoblíbenějších snídaní na světě původem z Ameriky.
Ačkoli se speciálním houstičkám kulatého tvaru říká “anglické muffiny”, pocházejí z Ameriky a “English” název dostaly pro odlišení se od klasických amerických sladkých muffinů.
Do Ameriky pro toto speciální pečivo ale nemusíte, stačí zajít do samoobsluhy a koupit Toustís a tuhle skvělou snídani si udělat doma. Vybrat si můžete ze světlé, nebo tmavé varianty a recept najdete i na obalu.
Recept na Eggs Benedict má mnoho verzí, ale ten klasický se skládá s anglického muffinu rozkrojeného podélně na dvě poloviny, ztraceného vejce, křupavé slaninky a holandské omáčky. Royal verze má pak navíc uzeného lososa, to už je verze vskutku královská, že?
Naše verze vajíček Benedikt byla zjednodušená jen se sýrem, ale i tak moc moc dobrá 🙂
Tip redakce: Rozpůlený Toustís pomažte ghíčkem nebo máslem a před podáváním vložte na minutku do toastovače.