Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Pokud chcete dnešní den svátku všech zamilovaných připravit pro svou drahou polovičku něco speciálního, vyrazte na večeři. Vybrali jsme pro vás restaurace s romantickou atmosférou, skvělým jídlem i servisem, kde bude každá minuta zážitkem nejen pro vaše smysly, ale i gurmánského ducha.
7 míst pro nejlepší gurmánské zážitky ve dvou
Tip na restauraci s romantickou atmosférou:
Danielas by Barock
Restaurace Danielas by Barock se nachází v samém srdci Prahy a její návštěvu je skvělé spojit s krásnou procházkou po Starém městě nebo Karlově mostě. Restauratér Tommy Sjöö, který má za sebou úspěšná otevření restaurací Barock, Obecní dům, Pravda, Kampa Park a mnoho jiných zahraničních projektů v Marbelle, Kodani nebo Miami, tu se svou dcerou Jessicou vytvořili místo, kde rozhodně romantika nerezaví! Intimní osvětlení, perfektní servis, jednoduché a sofistikované pokrmy a lahodné koktejly okořeněné živým hudebním vystoupením, budou zážitkem pro vás i pro vaši drahou polovičku.
Danielas by Barock, Malé náměstí 138/4, Praha 1
Tip na restauraci s gurmánskou degustací:
Taro Restaurant
Šéfkuchař Khanh se inspiruje především vietnamskou kuchyní, ale při své práci používá nečekané techniky i suroviny. Výsledkem jsou originální kombinace spolu s jedinečným degustačním zážitkem. Večeře tu probíhají pouze formou degustace, která trvá maximálně dvě a půl hodiny. Jejich jednotlivé chody na menu však nikde nenajdete. Majitelé chtějí, abyste si večeři užili bez jakýchkoliv předsudků, proto si každé menu nechávají pro sebe a popíšou vám ho až při servírování.
Taro Restaurant, Nádražní 300/100, Praha 5
Tip na restauraci s víc “punk” atmosférou:
Bockem
Restaurace Bockem přináší gastronomii inspirovanou zkušenostmi, zážitky a originálními nápady. Budete tady mít jedinečnou možnost sledovat, jak to vypadá, když si kuchaři hrají a předávají společnou lásku k jídlu i pití dál mezi ty, kteří chtějí ochutnávat originální pokrmy. Můžete si tu vychutnat kombinace chutí, které vybírají a spojují v promyšlené menu ze sezónních surovin, připravovaných tradičními i moderními metodami.
Bockem, Elišky Peškové 1095/5, Praha 5
Tip na restauraci pro milovníky masa:
Čestr
Maso tu dusí, vaří, grilují na bukovém dřevěném uhlí nebo pečou v „sauně“. Majitelům Čestru nestačí maso jen tak někdo koupit, ale u spřátelených chovatelů si pečlivě vybírají konkrétní kusy dobytka a dohlíží na jejich stravu i zacházení. Maso si pak sami bourají a nechávají ho vyzrát. Současná česká kuchyně v podání nové generace kuchařů pod vedením šéfkuchaře Pavla Brichzina vás okouzlí na počkání.
Čestr, Hegerová 57/75, Praha 1
Tip na restauraci pro vegetariány:
Spojka Karlín
Spojka Karlín je první flexitariánskou restaurací v České republice, což znamená, že spojuje u jednoho stolu všechny, kteří chtějí jíst dobře. Bez předsudků a bez ohledu na to, jestli se jedná o vegana, vegetariána či milovníka masa. Flexitariánství samo o sobě je udržitelný směr, který maso a živočišné produkty zcela neomezuje, pouze je lehce redukuje s ohledem na ekonomické dopady, které živočišná výroba způsobuje. Na večeři si zde můžete užít širokou nabídku vín a jiných drinků. Skvělé je jejich vegetariánsko/veganské menu hlavních jídel.
Spojka Karlín, Pernerova 697/35, Praha 8
Tip na restauraci s netradičním zážitkem:
Le Petit Chef, hotel Hilton Prague
Spojení zábavy a kulinářského zážitku v pohlcující show nejmenšího kuchaře světa – to je Le Petit Chef! Díky nejmodernější technologii 3D mappingu budete mít možnost následovat nejmenšího kuchaře světa při jeho kulinářském dobrodružství. Le Petit Chef měří pouhých 58 mm a narodil se v dubnu roku 2015 ve Skullmapping Studios v Belgii. Hosté si tu mohou vybrat z několika druhů menu jako je Le Petit Chef Classic, Le Grand Chef nebo Le Petit Chef Vegeratian či Le Petit Chef Junior.
Le Petit Chef, Hilton Prague, Pobřežní 1, Praha 8
Tip na restauraci pro mimopražské:
Entrée Restaurant
Pro jedinečného hosta, jedinečnou nabídku. To je poselství Restaurantu Entrée. Známý šéfkuchař Přemek Forejt tu potěší i největší gurmány a zavede vás do nečekaně světa divadla, ale i rostlin a nerostů. Ve spojení s neotřelým interiérem a profesionálním servisem si každý host naplno vychutná nezapomenutelnou show. Těšit se můžete na kombinace jedinečných jídel z čerstvých surovin spolu s vlastními nápoji a pečlivě vybranými víny.
Entrée Restaurant, Ostravská 1, Olomouc
Foto: Shutterstock archiv
Autorka: Lucie Janotová & Michaela Dvořáková