Blíží se oslavy příchodu nového roku a k silvestrovskému veselí neodmyslitelně patří i bohatá hostina. Zkuste letos netradiční pohoštění s chutí a vůní Itálie a překvapte svou rodinu či přátele novými dobrotami, které budou jistě sklízet nebývalý úspěch! Připravte různé mističky, talíře, prkénka, na ně naservírujte drobné pohoštění – a každého nechte, ať se sám obslouží a vybere si, co ho láká…

Špízy s kuličkami mozzarelly 

Mozzarella je měkký sýr sněhobílé barvy, který tvoří jedinečný tandem s rajčaty a bazalkou. Připravte proto pro své hosty jednoduché a rychlé špízy, kdy tyto ingredience navléknete střídavě na špejli. 

Náš tip: Zeleninové špízky

Můžete udělat i zmenšenou verzi a na párátka napíchnout rozpůlené rajčátko, mezi které vložíte třešničku mozzarelly a lístky bazalky. Doplnit lze také kousky papriky či okurky, milovníci masa mohou přidat rovněž srolovaný plátek prosciuttu, případně jiné uzeniny. Na ozdobu můžete lehce potřít pestem.

Slané muffiny

Také muffiny jsou ideální silvestrovskou pochoutkou – vypadají na slavnostním stole lákavě a lze je připravit v různých chuťových variacích. Buď můžete zvolit sladkou verzi, anebo slanou, dají se ozdobit jedlým sypáním, anebo do nich zapíchat ozdobná napichovátka na jednohubky s různými motivy…

Náš tip: Muffiny s pancettou a gorgonzolou

Potřebujete: 120 g gorgonzoly dolce, 6 plátků pancetty, 140 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 125 ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 vejce

Jak na to: Plátky pancetty ogrilujte či osmahněte dokřupava, osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na malé kousky a nechte vychladnout. Smíchejte mouku s kypřícím práškem, stranou vyšlehejte vejce s olejem a mlékem a vmíchejte do mouky. Přidejte pancettu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky a lžící promíchejte. Těsto rozdělte do formiček na muffiny a pečte při 180 stupních asi 15 minut.

Cri Cri s fíkovou marmeládou a prosciutto crudo 

Budete potřebovat: Cri Cri, prosciutto crudo, fíkovou marmeládu

Jak na to: Prosciutto crudo nakrájejte na zhruba 2 cm široké proužky, zarolujte je do tvaru kornoutku a pomocí fíkové marmelády je připevněte na kousky Cri Cri.

Cri Cri s pestem a cherry rajčátky 

Budete potřebovat: Cri Cri, pesto genovese, cherry rajčátka

Jak na to: Rajčátka omyjte a rozkrojte na čtvrtiny. Na každý kousek Cri Cri naneste trochu pesta a na něj položte čtvrtku cherry rajčátka.

Foto: Shutterstock, archiv

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account