Vůně pomerančů, zářící ozdoby a první vločky – to značí jediné, Vánoce jsou pomalu a jistě tady. Zpestřete si tento čas nejen zapálenými svíčkami na adventním věnci, ale i výtečnými koktejly. Co si tentokrát namíchat něco z ikonického likéru Grand Marnier, který je díky esenci z divokých karibských pomeranč, vanilky a kandované kůry tou pravou esencí pro sváteční pohodu?

Tajná receptura likéru Grand Marnier Cordon Rouge se zakládá na pravém francouzském koňaku a esenci z divokých karibských pomerančů. Společně s dalšími přísadami se ukládají do sudů z francouzského dubu k pomalému zrání.  Likér vznikl na základě tajné receptury, kterou v roce 1880 sestavil Louis-Alexander Marnier Lapostolle. Jeho jedinečnost potvrzuje nejen u likérů unikátní koňaková báze, ale i to, že se používá pouze jeden druh pomerančů, a to divoká odrůda Citrus Bigaradia. Ty se ručně sklízí na plantážích Marnier-Lapostolle v Karibiku.

Zpestřete si předvánoční čas legendárním likérem Grand Marnier s výraznou citrusovou vůní a propadněte jeho jedinečnému kouzlu. Pozvěte přátele na skvělý koktejl s kapkou francouzského šarmu.

Jaký sváteční koktejl namíchat svým přátelům?

Foto: se souhlasem Grand Marnier

Grand Tonic

Ingredience a postup:

  • 50 ml Grand Marnier Cordon Rouge
  • 150 ml tonik Fever-Tree (ideálně v poměru 1:3) 
  • led
  • plátek pomeranče

Sklenici naplňte kostkami ledu a přidejte Grand Marnier. Doplňte tonikem Fever-Tree, promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče. 

Foto: se souhlasem Grand Marnier

Grand Collins

Ingredience a postup:

  • 50 ml Grand Marnier Cordon Rouge
  • 20 ml čerstvé citrónové šťávy
  • 10 ml cukrového sirupu
  • soda
  • pomerančová kůra

Sklenici naplňte ledem a dávkujte postupně Grand Marnier, citrónovou šťávu a cukrový sirup. Dolijte sodou a následně promíchejte. Na závěr ozdobte pomerančovou kůrou.

Foto: se souhlasem Grand Marnier

Grand Old Fashioned

Ingredience a postup:

  • 30 ml Grand Marnier Cordon Rouge
  • 30 ml Wild Turkey 101
  • 3 kapky Angostura bitters
  • led
  • pomerančová kůra 

Do sklenice dávkujte postupně tři kapky Angostury, Grand Marnier a bourbon Wild Turkey. Vložte velkou kostku ledu a dobře promíchejte, dokud se chutě vzájemně nepropojí. Ozdobte sklenici pomerančovou kůrou a podávejte.

Foto: se souhlasem Grand Marnier

Grand Sbagliato

Ingredience a postup:

  • 30 ml Grand Marnier Cordon Rouge
  • 30 ml Campari
  • 30 ml Cinzano Prosecco D.O.C
  • led
  • pomeranč

Campari a Grand Marnier nalijte do sklenice typu tumbler naplněné ledem. Promíchejte, dolijte proseccem a ozdobte plátkem pomeranče.

Foto: Shutterstock, se souhlasem Grand Marnier

Zdroj: Grand Marnier

Tagy:
6 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    taky jsme děláavali ve škole pomerančový svícen, doma si jen dělám pomeranč s hřebíčkem, který hezky provoní kuchyň. Ale alkohol je u nás sprosté slovo 🙂

  2. Tak s likéry to máme doma jako s kterýmkoli jiným alkoholem, takže nic…Ale vůni pomeranče si vybavuji naprosto přesně, když ještě jako dítě jsme ve škole dělávali pomerančový svícínek…do pomeranče zapíchalý hřebíček, nahoře svíčka, stužka….kolem na talířku kousek jehličnaté větvičky…

  3. Anna Stacinova 2 roky ago

    Zajímavé recepty

  4. LucieGajdíková 2 roky ago

    Myslím, že budeme muset na svátky pořídit Grand Marnier 😁😄

  5. Romana Mlynářová 2 roky ago

    Pěkné a sváteční.

  6. NelaVávrová 2 roky ago

    je na čase vyzkoušet…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account