Zelená síla: Jak mladý ječmen a chlorella mohou proměnit váš život
Proč lidé trpí na spoustu nemocí a bolestí, ale zvířata krmená zelenou syrovou stravou nebývají téměř nemocná? Je to proto, že jsme se odklonili od přirozené čerstvé stravy a jíme stravu bohatou na energii, ale chudou na živiny. Báječným řešením, jak nastolit rovnováhu v organismu jsou zelené potraviny.
Proč užívat zelené potraviny?
Zelené potraviny se stávají trendem třetího tisíciletí. Jeho hlavní zásadou je, že naše strava by měla obsahovat velký podíl rostlinné složky v syrovém stavu. Jako prevenci rakoviny vědci například doporučují každodenní konzumaci pěti porcí ekologicky pěstované ovoce či zeleniny. Důležitou součást tohoto trendu představuje i pití tzv. zelených nápojů, které mají na naše zdraví zcela jedinečné účinky.
Dnešní člověk jí a tloustne, ale přesto často umírá na nutriční podvýživu. Jíme velmi málo ekologicky pěstované zeleniny a ovoce. K tomu je velká část naší stravy tepelně a chemicky upravována a většina důležitýchý látek je tak zlikvidována.
Pokud si často „pochutnáváte“ na levné zelenině,zamyslete se, zda byla za tyto peníze i ekologicky pěstována. Zelenina má úžasnou schopnost. Váže na sebe škodliviny a to již při svém pěstování přímo z půdy. Nabízí se tedy další otázka: co máme vlastně jíst a pít? Doplňte svůj stůl o zelené potraviny mladý ječmen a chlorellu pyrenoidosu. Uvidíte, co vaše tělo udělá po doplnění toho, co je mu přirozené, ale doposud mu chybělo.
Vyzkoušejte zelené potraviny mladý ječmen a chlorellu pyrenoidosu na místo drahých chemických zázraků.
Jaké jsou zelené potraviny?
Jsou dokonalé , protože jsou namíchány samotnou přírodou, tak jak to nedokáže žádná laboratoř. Jsou namíchané přesně tak jak potřebujeme a můžeme nejlépe využít. Jedna látka podporuje druhou aby mohla ještě lépe působit, být využita naším organismem.
Představují svým mohutným antioxidačním působením zbraň proti spoustě nemocí s rakovinou v čele.
Jsou jednoduché na přípravu, ideální do dnešní doby. Dnes se lidé (až na výjimky) již nebudou vracet na louky a poctivě žvýkat a vysávat travní mízu.
Jedná se o vysoce komplexní potraviny, což v praxi znamená, že obsahují v ideálním poměru takřka všechny živiny nutné ke správné funkci našeho těla, jsou schopny optimalizovat tělesné funkce a vytvořit tak prostředí pro dlouhý a zdravý život. Můžete jimi nahradit klasické jídlo třeba večeři a tím pádem zdravě hubnout, ale nestrádat.
Jsou schopnými adaptogeny a tudíž jejich účinek na organismus směřuje především k harmonizaci činnosti všech orgánů a systémů a k úpravě jejich funkcí k normálu. Nejsou to klasické léky, proti ničemu nebojují.
Trápí vás některé z těchto problémů, nebo jim chcete prostě předcházet? Vystavujete své tělo určitému životnímu stylu?
Například:
Paradentóza
Střevní potíže
Nadváha
Různé záněty
Chudokrevnost, anémie
Vysoký cholesterol, dna
Snížená imunita (virová onemocnění -chřipky, angíny)
Bércové vředy
Zvýšená funkce štítné žlázy nebo snížená
Pálení žáhy
Kouření, špatná strava (nedostatek vitamínů aj.)
Kožní problémy i chronické
Mononukleóza, HIV
Limeská borelióza
Problémy z přílišného slunění
Záněty kloubů, revmatismus, artróza
Svalové křeče či úponové bolesti
Anorexie či Bulímie
Cukrovka II.typu
Sportování
Workoholismus, přepracování
Problémy s potencí
Roztroušená skleróza
Alzheimerova chobora
Rekonvalescence, pooperační stavy
Časté pití alkoholu
Rakovina
Nekvalitní stárnoucí pleť
Ateroskleróza
Změněná srážlivost krve
Stále mírně zvýšená teplota
Nespavost
Depresivní stavy
Chronická únava
Gynekologické mykózy, kvasinky
Výživová hodnota zelených potravin
Jsou to vysoce komplexní potraviny, což v praxi znamená, že obsahují v ideálním poměru takřka všechny živiny nutné ke správné funkci našeho těl
vitamíny (např. velké množství beta-karotenu s ochrannou funkcí proti škodlivým účinkům slunečního záření)
minerály
stopové prvky
aminokyseliny včetně esenciálních-velké množství lyzinu podporuje léčbu infekcí oparem (herpes simplex)
nukleové kyseliny, enzymy (v Mladém ječmeni jsou zastoupeny ve velkém množství a s vysokou aktivitou, kterou zajišťuje unikátní metoda výroby)
fytolátky (např. velké množství chlorofylu, známého mimo jiné svými protizánětlivými účinky a schopností odstraňovat tělesné pachy)a řada dalších látek.
jedinečný růstový faktor (CGF)
přírodní antibiotikum Chlorellin
vlákninu, která se významně uplatňuje v procesu detoxikace a je nejlepší prevencí nádoru tlustého střeva.
vysoký obsah kyseliny listové v nápoji Mladý ječmen.
Jedna lžička ječmenného prášku nám dá tolik vitálních látek co dvě velké hlavy brokolice, syrové, ekologicky pěstované!
Detoxikační schopnosti zelených potravin
Způsob, jakým zelené potraviny detoxikují náš organismus se u obou produktů částečně liší. Chlorella má schopnost vázat na strukturu své buněčné stěny nebezpečné látky a odvádět je z těla. Jedná se především o těžké kovy (např. rtuť či kadmium), zbytky léků apod. Nestravitelná část vlákniny navíc mechanicky podporuje očištění střevní stěny od usazených nánosů, zlepšuje střevní peristaltiku a pomáhá předcházet zánětlivým procesům. Mladý ječmen obsahuje obrovské množství přírodních antioxidantů, které vychytávají volné radikály. Ty vznikají nejen při metabolismu, ale také v kůži při opalování a jsou jednou z hlavních příčin poškození DNA a následného vzniku nádorových onemocnění. Volné radikály hrají významnou roli v rozvoji mnoha dalších chorob. Mladý ječmen a Chlorella snižují kyselost vnitřního prostředí a tím významně podporují růst správné střevní mikroflóry a naopak potlačují rozvoj plísní a kvasinek, se kterými se často setkáváme např.popodáváníantibiotik. Oba produkty rovněž posilují imunitu organismu a mají významné protizánětlivé účinky.
Chlorella
omlazuje organismus
čistí a zásobuje naše tělo
vitalizuje buňky
zvyšuje imunitu
působí zásadotvorně
podporuje trávení
stimuluje růst a vývoj člověka
působí preventivně proti rakovině
pomáhá diabetikům, upravuje metabolismus cukru
zmírňuje záněty, vředy a alergie
působí proti stresu
chrání srdce a cévy, snižuje cholesterol
hojí rány, bércové vředy
záněty dásní, afty (dát 1 tabletu do úst a jazykem ji držet v místě aftu)
snižuje cholesterol
omezuje astmatické záchvaty (obsahuje Mg)
je prospěšná u chudokrevnosti
má cca 11 x více vápníku než kravské mléko – prevence osteoporózy
opary-doplňuje aminokyselinu Lysin
zlepšuje spánek, myšlení a paměť
chrání před degenerativním onemocněním
prodlužuje mládí buněk – obsahuje unikátní růstový faktor CGF-proti únavě
snižuje tělesné pachy
léčí nemoci kůže (kožní projev je zrcadlem vnitřních poměrů)
zpomaluje buněčného stárnutí
pomáhá při nadváze
je účinný proti zácpě
je prospěšný u chudokrevnosti (anémii)
zlepšuje výrazně krevní obraz
potlačuje růst rakovinných buněk
pomáhá při normalizaci hladiny cukrů v krvi
je vhodný také u pro přecitlivělé s Crohnovou chorobou
pomáhá při pohybových potížích
je prospěšný při kardiovaskulárních onemocněních
léčí a pomáhá při dýchacích potížích (astmatu)
reguluje hladiny cholesterolu, LDL cholesterolu
zlepšuje spánek, myšlení a paměť
Chcete-li ječmen nebo chlorellu vyzkoušet, můžete si je zakoupit za super cenu například zde.
Jste-li často unavení, pak si přečtěte další rady, jak zatočit s únavou v tomto e-booku zdarma.
Zdroj: Marie Vavrochová