Moderní společnost a návyky ve stravování jsou s každou novou generací o pořádný krok vzdálenější tradičním hodnotám. Z našich životů se pozvolna vytrácí potřeba stolování. Jíme za chůze, na cestách ve svém automobilu i za nepřerušeného pracovního výkonu.
Čas je nedostatkovým aspektem, proto se při výběru potravin poohlížíme po rychlém a dostupném přísunu energie. Výrobci na to samozřejmě slyší, ovšem bez dodatečného sajrajtu dnes nedokáží vyrobit ani obyčejnou zmrzlinu.
Pokud právě jíte, doporučuji všeho zanechat – dost možná máte jednu z moderních laskominek právě na svém talíři.
Vysušená tělíčka hmyzu
Zdá se vám to přitažené za vlasy? Vysušená hmyzí těla se skrývají za magickým slovem Karmín. Jedná se o často zastoupené červené barvivo používané při výrobě pochoutek i pro naše děti. Rozmixované brouky obsahuje například tolik oblíbený jahodový pribináček, lentilky nebo kuřecí párky. Nehledejte v tom žádnou vědu, každé do červena dobarvované jídlo je touto ingrediencí obohaceno.
Lidské vlasy
Zmínka o Cysteinu upozorňuje na přítomnost látky, která je obsažena v lidských vlasech. Těmto přírodním aminokyselinám se v dnešní době nevyhnete. Lidské ostatky se přimíchávají do drtivé většiny druhů pečiva. Nezbývá tedy nic jiného, než vám popřát dobrou chuť u vaší další koblihy
Hnijící zelenina
Zasmrádlá a shnilá zelenina patří rovnou do koše, ale počkat……. Máme skvělý nápad, jak se s touto hromádkou nechutné vzpomínky na kvalitní potravu popasovat. Dáme jí název Xanthan, jak příznačný název pro bakterii starající se o to, aby vše po určité době shnilo. Výrobci přimíchávají do jogurtů, dresinků i sýrů.
Nakonec to nejlepší
Na samotný závěr si ještě pochutnejme na spálených zdechlých zvířatech. Fosforečnan vápenatý se používá k profiltrování cukru a získává se pálením zvěře. Je nutné chvíli počkat a posbírat pouze závěrečný prach z kostí. Oslaďte si život prachem z mrtvol.
Je až zarážející, co vše se při výrobě potravin používá, ale co oči nevidí, to srdce nebolí.
Víte, co všechno sníme??
-
Proč Maďaři milují papriku?
JitkaCoka||Krása a zdraví
Milujete Maďara? Jsou tak temperamentní a ohniví…. Připravte se na to, že krom vás bude také milovat papriku...
-
Děti z dětských domovů si užijí Vánoce v Aquapalace Praha
Johanka Kotěšovcová||Krása a zdraví
Díky přímému partnerství Aquapalace Praha s dětskými domovy a spolupráci s Nadací Veroniky Kašákové si mohou děti z dětských...
-
Potraviny, které pomáhají hubnutí a recept na tukožroutskou polévku
EvaKalivodová Štichová||Krása a zdraví
Věděli jste, že existují potraviny, po kterých se hubne? Mají totiž jedinečnou schopnost zrychlovat metabolismus a podporují spalování tuků....
-
DVACETina
WandaVorlová||Krása a zdraví
Zdravíčko všem čtenářům a posluchačům, 20 je složenina z dvojky, což je: (pár, bílá i černá, JIN i JANG)...
-
Afirmace pro obličej, akné
Jana101||Krása a zdraví
OBLIČEJ představuje to, co ukazujeme světu. OCHABLÉ RYSY v obličeji jsou doslova způsobeny ochablými myšlenkami a nechutí k životu. ...
-
Vše, co potřebujete vědět o vejcích
LenkaVymlátilová||Krása a zdraví
Vejce, konkrétně tedy žloutky, měly dlouhou dobu špatnou pověst skrze vysoký obsah cholesterolu a jejich konzumace byla proto omezována...
-
Co všechno koření obsahuje
Zdeňka Zajíčková||Krása a zdraví
CO VŠECHNO KOŘENÍ OBSAHUJE? Alkaloidy – Působí na centrální nervovou soustavu, mohou zklidňovat, nebo dráždit, zmírňovat, nebo naopak zvyšovat...
-
ZDRAVÁ SLEZINA – POMŮŽE YOGA A ZELENÁ STRAVA
LenkaFučíková||Krása a zdraví
Jak strava a emoce ovlivňují zdraví lymfatického systému a sleziny Už v dávných dobách yogíni popsali třetí oběhový systém,...