„Polévka je grunt,“ říkávaly naše babičky a měly pravdu. Málokterý pokrm má tolik variant – vývary, krémové nebo zeleninové polévky, polévky z luštěnin nebo hub a mnoha dalších ingrediencí dle chuti a libosti. Dokáže zahřát a v některých případech dokonce nahradí oběd nebo večeři. Polévka z kvalitních surovin je zdrojem vitamínů, vlákniny a minerálních látek, a proto nechybí prakticky v žádném jídelníčku na světě. V chladném ročním období je navíc vhodnější konzumovat uvařenou zeleninu z polévky než v salátu, který náš organismus zbytečně ochladí.
 
Polévka má za úkol naši trávicí soustavu připravit na příjem hlavního jídla. Neměla by tedy přesytit ani přehřát žaludek, ale její rozmanitá chuť by měla naše chuťové pohárky připravit na další chod, který přijde po ní. V našich krajích má i důležitou společenskou úlohu – u polévky se schází celá rodina a začíná společně strávený čas u dobrého jídla.
 
Polévka dokonce zlepšuje náš pitný režim, protože se v ní přijatá tekutina počítá do celodenního příjmu. Není náhodou, že po ní saháme, když jsme nachlazení. Nejenže nám subjektivně pomůže prohřát svaly, ale vědci zjistili, že kvalitní pomalu vařený vývar opravdu podporuje a nakopává imunitní systém. Není třeba se ani bát kalorií. Stejně jako existují vydatné hutné polévky, lze si připravit i nízkokalorickou variantu. Dá se jednoduše vyhnout i polévkám, které způsobují člověku alergie, v polévkovém menu si vyberou i vegetariáni a díky moderním surovinám lze většinu polévek připravit v bezlepkové variantě.
 
Občas ale není čas na přípravu pomalu taženého vývaru. Řešením můžou být polévky od EXPRES MENU – díky moderní metodě výroby neobsahují žádné konzervanty a dlouhodobě si uchovávají svoji výraznou chuť.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account