Výhody MatchaTea: Jak podporuje zdraví a zlepšuje náladu

Jemně mletý zelený čaj Matcha si nachází své místo v domácnostech, není divu. Pravý Matcha má velmi znatelné detoxikační účinky a obrovské množství antioxidantů. Má rovněž mnoho prospěšných látek zeleného čaje. Ptáte se proč? Čtěte dále.

Důvodem, proč do těla pitím Matcha dostanete více prospěšných látek je kupodivu prostý. „Pitím MatchaTea konzumujete přímo jemné rozemleté celé čajové lístky, a to se ve srovnání s klasickými dostupnými čaji nedá srovnat.

MatchaTea má vysoký obsah antioxidantů
Antioxidanty jsou živiny a enzymy odpovědné za boj proti negativním účinkům UV záření, dodávají naší pleti mladší vzhled a zabraňují vzniku řady chorob. Antioxidanty se všichni snažíme hledat v zelenině a ovoci. „Šálek MatchaTea obsahuje až 5x více antioxidantů než běžně prodávané potraviny,“

MatchaTea obsahuje EGCG, statečného bojovníka
Antioxidantů je široká škála. Zelený čaj obsahuje specifickou sadu organických sloučenin známých jako katechiny. Mezi antioxidanty jsou katechiny nejúčinnější a nejvíce zdraví prospěšné. Jedním z nich je specifický katechin – epigallokatechin gallát (EGCG), tento antioxidant tvoří až 60 procent všech katechinů v MatchaTea. „Ze všech antioxidantů je právě EGCG nejvíce uznávaným v boji proti civilizačním chorobám, například kvůli svým protirakovinným vlastnostem. Jeho obsah v MatchaTea je více jak 100x vyšší než u běžně dostupných čajů,“ uvádí odborník z Čajová květina, s.r.o. s tím, že to je převážně způsobeno tím, že Matcha se nelouhuje, ale v podstatě konzumuje. U běžně louhovaných čajů se spoléháme na to, že živiny pustí do vody. U MatchaTea spotřebováváme celý čajový list, čímž získáme plný potencionál toho, co nám Camellia sinensis nabízí.

Matcha Tea uklidňuje
Po více než tisíc let používají mniši zen buddhismu MatchaTea jako prostředek k relaxaci a meditaci. MatchaTea je jim prospěšný také k udržení jasné mysli a pozornosti. Nyní víme, že tento stav vyššího vědomí je způsobený aminokyselinou L-theanin, která se v čaji přirozeně vyskytuje. Přítomnost aminokyseliny L-theanin v lístcích použitých k výrobě zeleného čaje Matcha stimuluje produkci alfa vln v mozku, čímž navozuje pocity klidu a uvolnění bez pocitu ospalosti. V současné době je tato vlastnost vyhledávána zejména studenty, kteří Matcha Tea popíjejí při studiu.

MatchaTea podporuje dobrou náladu
Uvolněnost a dobrou náladu má na svědomí aminokyselina L-theanin. Zvyšuje totiž hladinu dopaminu a serotoninu. Látka se vyskytuje téměř výhradně jen v zelených lístcích čajovníku. „Výsledkem je snížení úzkosti a podpora dobré nálady a mozkových alfa vln, které jsou znatelné ve stavu bdělosti a momentech bez námahy

MatchaTea udrží paměť a koncentraci
Dalším z účinků L-theaninu je produkce dopaminu a serotoninu. Tyto dvě chemické látky slouží nejen ke zlepšení nálady, ale také zlepšení paměti a podporují lepší koncentraci. Aminokyselina L-theanin obsažená ve stoprocentním zeleném čaji z Japonska tak zkrátka přirozeně zlepší duševní bdělost a soustředění a zlepšuje paměť.

MatchaTea se postará o zvýšení energie a výdrže
Již samurajové v dávných dobách pili MatchaTea kvůli jeho povzbuzujícím účinkům. MatchaTea obsahuje theiny a theofylin, které dodávají tělu energii postupně po dobu několika hodin. Látky pomáhají oddalovat únavu a pocit vyčerpanosti. Oproti jiným stimulantům nemají vedlejší účinky. Člověka neprovází nervozita či jiné nepříjemné stavy, které se v již tak depresivním počasí určitě nehodí. „Pitím MatchaTea si člověk zajistí příjem energie 3 až 6 hodin,

MatchaTea jako účinný „detoxikátor“
Proces výroby zeleného čaje Matcha z rostliny Camellia sinensis vyžaduje zakrytí lístků před slunečním světlem, čímž se v nich zvýší produkce chlorofylu. Konkrétně během posledních tří týdnů před sklizní jsou čajové lístky na výrobu MatchaTea kompletně zakryty černými plachtami. Tato technika zastiňování způsobí obrovský nárůst produkce chlorofylu. Výsledný vysoký obsah chlorofylu nejen že dodává tomuto čaji jeho krásně jasnou smaragdově zelenou barvu, ale rovněž z něj dělá silný detoxikační prostředek, který má schopnost „vypláchnout“ z těla těžké kovy a chemické toxiny.

MatchaTea jako účinný spalovač
Zelený čaj Matcha umí nabudit metabolismus a pomoci při spalování přebytečného tělesného tuku asi čtyřikrát rychleji, než je běžné, a to bez negativních vedlejších účinků, jako je zrychlený srdeční tep a vysoký krevní tlak. Je prokázáno, že Matcha pomáhá tělu spalovat kalorie až 4x rychleji než za běžného stavu. Hlavní výhodou je, že nezpůsobuje žádné vedlejší účinky, jako tomu třeba bývá u prášků na hubnutí. Pitím MatchaTea se nezvyšuje krevní tlak ani se nezrychluje srdeční frekvence.

MatchaTea zlepšuje hladinu cholesterolu
Studie různých populací ukazují, že lidé, kteří pijí zelený čaj pravidelně, mají nižší hladinu LDL (špatného) cholesterolu, zatímco ve stejnou dobu je vykazována vyšší hladina HDL (dobrého) cholesterolu.

MatchaTea posílí imunitu
Ukázalo se, že katechiny v MatchaTea (až 60 procent tvoří EGCG – epigallokatechin gallát) mají antibiotické vlastnosti, které podporují fungování imunitního systému a mohou odvrátit vznik virových onemocnění. Jen jedna miska Matcha obsahuje značné množství draslíku, vitaminů A a C, železa, bílkovin, vlákniny a vápníku.

MatchaTea může chutnat pokaždé jinak
Nepijte MatchaTea jen proto, že je zdravý! Užívejte si ho, měňte jeho příchutě a využívejte ho při přípravě různých pokrmů, dezertů, nápojů. MatchaTea je geniální produkt a nezaslouží si, aby se na něj pohlíželo jen pro pozitivní účinky na zdraví.


Co je MatchaTea?
V překladu znamená mletý čaj. Jemný práškový čaj je vyrobený z mladých celých lístků zastiňovaných zelených čajů a více než 800 let jej používají při obřadech zenoví mniši v Japonsku. Byl převzat pro použití v tradičním japonském čajovém obřadu zvaném „chado“, čili „cesta čaje“. Oproti běžným zeleným čajům má sladší, silnější až „travnatou“ chuť, zvýšený obsah chlorofylu a antioxidantů. V každé porci je kolem 30 % vlákniny. Při výrobě nedochází k fermentaci, nepřidávají se barviva, přísady, konzervační látky. Matcha se neřadí mezi klasické rozpustné (instantní) čaje. Obsahuje velké množství vlákniny, katechinů a aminokyselin. Na výrobu kvalitního pravého japonského čaje se používají ručně sbírané listy. Není pouze vzácný a kvalitní, ale díky vysokému obsahu antioxidantů i zdravější než jiné typy čaje. Mimo jiné posiluje imunitní systém, snižuje krevní tlak a koncentraci „zlého“ LDL-cholesterolu v krvi.

Zdroj foto: Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account