Mrkev a zázvor? Úžasná kombinace v zimním období. Mrkev mám vždy v lednici a dělám z ní mnoho receptů – od polévek, chleba, pomazánek, koláčů až po saláty. Zázvor tomu dodá “ aroma “ a ještě pomůže imunitě a podpoří lymfu. Polévku můžete nahradit kokosovým mlékem místo smetany. “ Zakysanku “ mám do polévky ráda, dodá polévce zajímavou chuť. Tato polévka je rychlovka a vhodná i pro děti, pokud uděláte variantu bez zázvoru. Vařím vždy podle “ oka “, pokud by jste chtěli přesné množství, zkusila bych dopsat. Vidíte ty okraje na talíři? Nalila jsem si polévku až po okraj. Když jsem odcházela z kuchyně, rozlívala se mi ze strany na stranu. *smile*

 

Co potřebujeme:

 

  • Mrkev cca 8 – 10 ks ( záleží na množství )
  • Cibule
  • Celer
  • Zeleninový vývar nebo bio bujon 
  • Máslo / Ghi
  • Zázvor
  • Kmín
  • Nové koření
  • Bobkový list
  • Kari
  • Kurkuma
  • Citron
  • Pepř
  • Sůl
  • Zakysaná smetana
  • Opražené slunečnice

 

 

Jak postupovat:

 

Máslo necháme rozehřát na pánvi a přidáme cibuli. Zpěníme, vhodíme nakrájenou mrkev na kolečka a celer. K mrkvi a cibuli vložíme bobkový list, nové koření, kmín. Zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem ( mrkev by měla být ponořená ). Vaříme cca 15 min ( jde nám o chuť mrkve ). Ztáhneme z plotny a vyndáme koření. Přidáme zázvor, kari, kurkumu. Rozmixujeme polévku. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Můžeme servírovat na talíř. Ozdobíme smetanou a semínky.

 

Dobrou chuť.

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account