Léto je dobou plných barev, slunce a letních zážitků. Může však být i obdobím nepříjemných zdravotních komplikací způsobených nedostatečnou hygienou či konzumací nedostatečně upravených pokrmů. Důležitá je proto také letní strava v jídelníčku každého z nás, která by měla být posílena o výrobky s vyšším obsahem probiotik, které posilují střevní mikroflóru. Mlékárna Valašské Meziříčí ve svém sortimentu nabízí výrobky vhodné během léta nejen k osvěžení či využití ve studené nebo teplé kuchyni. Dokáží také svým vysokým obsahem kmenů probiotických kultur posílit střevní mikroflóru a přispět tak k lepšímu zažívání.
„Během léta si dopřáváme všeho, co je nám libo, od zmrzlin po různé drinky. Grilování je téměř každodenním počinem. Avšak i během léta bychom neměli zapomínat na zdravé stravování. Dopřát si ráno bílý jogurt s ovocem nebo na svačinku kysaný nápoj může být nejen zdravotním benefitem, ale i chuťovým zážitkem,“ říká Zdeněk Bukovjan, Sales&Marketing marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Bílé jogurty jsme v letošním roce rozšířili o Bílý jogurt z Valašska BIFI obsahující kmen Bifidobacterium. Řadu kefírových mlék pak o příchuť citron- bezový květ, která je zcela jistě během dne vhodná k osvěžení,” dodává Zdeněk Bukovjan.
Bílé jogurty
Bílé jogurty z Valašska jsou výborné během léta na snídani s cereáliemi či svěžím ovocem. Mlékárna Valašské Meziříčí vyrábí několik druhů bílých jogurtů. Smetanový jogurt z Valašska s tučností 10% nebo Bílý jogurt z Valašska s nižším obsahem tuku 3%, který je vyroben z kvalitního českého mléka. Výrobek má jemnou chuť a je vhodný jak pro přímou konzumaci, tak i pro studenou a teplou kuchyni. Novinkou je Bílý jogurt z Valašska BIFI. Samostatně může probiotický kmen Bifidobacterium, BB-12® například snížit riziko žaludečních nevolností, zlepšit imunitní odpověď organismu, snížit četnost onemocnění dýchacích cest či podpořit správné fungování střev
Kmen Bifidobacterium, BB-12® má status Všeobecně považovaný za bezpečný (GRAS), který uděluje Úřad pro kontrolu potravin a léčiv v USA. V Evropě byly v roce 2007 Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) druhu Bifidobacterium animalis udělen status Kvalifikovaná presumpce bezpečnosti (QPS) – status byl udělen na úrovni druhu. Kmen BB-12®společnosti Chr. Hansen je určen pro doplňky stravy, kojeneckou výživu a kysané mléčné výrobky.
Kefírová mléka nízkotučná z Mlékárny Valašské Meziříčí
Mlékárna Valašské Meziříčí patří k předním výrobcům kysaných nápojů. Na Valašsku se vyrábí Kefírová mléka nízkotučná, Acidofilní mléka plnotučná, ale také Valašská Kyška či Kysaná smetana z Valašska, která se právě v tomto období skvěle doplňuje s ovocem ať již s jahodami či malinami. Kefírová a acidofilní mléka obsahují probiotické kultury – Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus Thermophilus. Jsou vhodná pro všechny věkové kategorie. Hodí se ke konzumaci po celý rok nejen k osvěžení, ale také do studené kuchyně. Jejich konzumací si lze udržet zdravý životní styl a štíhlou linii. Velkou výhodou je praktický uzavíratelný uzávěr, který umožňuje zabalit si výrobek i na cesty. Lze jej tak konzumovat během celého dne. Kefírová mléka vyrábí mlékárna v příchutích jahodové, meruňkové, višňové, citron, bezový květ s obsahem tuku 0,8% a přírodní s obsahem tuku 1,1%. Acidofilní mléka pak v příchutích s cereáliemi a vanilkové s cereáliemi a lněnými semínky s obsahem tuku 3%, ale také variantu přírodní s obsahem tuku 3,6%.
Kysané výrobky jsou vesměs mléčné výrobky, u kterých byla část mléčného cukru laktózy přeměněna účinkem speciálních bakterií mléčného kvašení na kyselinu mléčnou a vlivem zvýšené kyselosti přitom došlo k vysráženi bílkovin. Zakysání neboli odborně fermentace mléka je příkladem prodloužení trvanlivosti výrobků biologickou konzervací.
Léto s výrobky z Mlékárny Valašské Meziříčí
-
Krásná za pár korun – víme jak!
LudmilaŠpačková||Krása a zdraví
Zde najdete osvědčené tipy, které si snadno doma vytvoříte sami. Poslouží vám v péči o vaši krásu a nebudete...
-
Mrkvovo – zázvorová polévka s opraženými semínky a zakysanou smetanou
NelaHromadkova||Krása a zdraví
Mrkev a zázvor? Úžasná kombinace v zimním období. Mrkev mám vždy v lednici a dělám z ní mnoho...
-
Šlehaná tělová másla Bebutter
PavlaKopuletá||Krása a zdraví
Bebutter šlehaná másla: Přírodní péče pro pleť, vlasy i celé tělo Když se tak porozhlédnu po své přírodní kosmetické...
-
Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!
TerezaLavičková||Krása a zdraví
Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou...
-
Proč začít s otužováním nebo dýchat podle Wim Hofa?
PhDr. PavlínaDoležalová||Krása a zdraví, biohacking, osobní rozvoj, péče o tělo
Chcete pro svou psychickou pohodu udělat něco víc, ale bojíte se? Ledová sprcha nemusí být vždy jen synonymem pro...
-
Zrodila se nová značka nabízející paletu rostlinných sýrů s autentickou chutí
Zuzana Kantorova||Krása a zdraví
O pandemii koronaviru toho můžeme říct opravdu hodně. Že by ale přinesla i něco dobrého, zrovna často neslýcháme. Ale...
-
Nejkrásnější nudistické pláže u Nás i v Evropě
LuckaKlimentová||Krása a zdraví
Nuturismus je o blízkosti k přírodě. O možnosti být sám sebou tak, jak jsme byli stvořeni. Je o přirozené...
-
Aktivní péče o ruce v chladném počasí.
Anna Bartošová||Krása a zdraví
Pečujte o své ruce krok za krokem: Tajemství jemné a hydratované pokožky Poskytněte svým rukám speciální péči, za kterou...