Nejen, že jablka Vám spolehlivě zajistí přísun vitamínu C a řadu antioxidantů, které chrání DNA v lidských buňkách a snižují tak riziko vzniku rakoviny, ale také
-
snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu a krevních tuků
posilují imunitní systém, srdce a krevní oběh
stabilizují hladinu cukru v krvi
příznivě ovlivňují celou zažívací soustavu
mají vysoký obsah vlákniny
posilují dásně
působí protizánětlivě
A to není vše. Jablka můžete nastrouhat nebo rozmixovat a vzniklou hmotu nadávkovat a zmrazit. Oceníte je při přípravě omáček na maso, do tvarohových dezertů, ale hlavně jako základ do sladkého těsta. Muffinům nebo koláči na plech dodají krásnou vůni, sladkou chuť a lehkost.
A pokud Vám trocha jablečného pyré zbyde, použijte ho klidně jako pleťovou masku. Jablka totiž obsahují rutin, který posiluje cévy a pomáhá proti rudým skvrnám a praskajícím žilkám v obličeji, na které pleť trpí hlavně v chladné měsíce.