Jíst fíky je dobrý nápad z několika důvodů:

Nutriční hodnota: Fíky jsou bohatým zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálů, včetně vápníku, draslíku, železa a hořčíku. Jsou také nízkokalorickou potravinou.

Zdraví střev: Vláknina v fících podporuje zdraví střev a může pomoci při trávicích problémech, jako je zácpa.

Antioxidanty: Fíky obsahují antioxidanty, které chrání tělo před poškozením volnými radikály.

Energie: Obsahují přirozené cukry, což znamená, že mohou posloužit jako rychlý zdroj energie.

Chutná občerstvující pochoutka: Fíky jsou sladké a chutné, což je dělá skvělým snackem nebo přísadou do různých pokrmů.

Vzhledem k jejich výživovým výhodám a chutnosti může být konzumace fíků zahrnuta do vyvážené stravy.

 

Zdroj: Wikipedia Commons

Autor a foto: Nela Vávrová

Tagy:
2 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    mám je ráda,..jsou slaďoučké jako med

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Mekkoucke, ted je sezona, tak se daji i za par kacek, jen rychle hniji…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account