Rychlé občerstvení doma: Zdravější hamburgery a batátové brambůrky

Slyšíme to ze všech stran, fastfood je nezdravý a neměli bychom ho vůbec jíst! Jenže co s tím, když je to všechno tak dobré? Snad jen jít cestou nejmenšího odporu a zkusit si to vyrobit doma. Přinejmenším aspoň víme, co jsme do jídla dali.
Naše letošní úspěšná úroda hlávkového salátu mě přivedla na myšlenku, že bychom si mohli doma udělat hamburgery. Do dětí tak nenásilně dostanu aspoň trochu zeleniny a elegantně se “zbavíme” zase jedné zelené hlávky.
Ovšem klasické karbanátky jsem vyměnila za čočkové a hamburgery najednou byly zase o level zdravější.

Na čočkové karbanátky je třeba:

asi 1 hrníček čočky v suchém stavu

1 vejce

a dále koření, co rádi používáte do karbanátků, já mám ráda klasiku – sůl, pepř, česnek, jarní cibulku

pokud bude třeba na zahuštění kukuřičnou mouku (ale pokud budete mít čočku třeba z druhého dne a nebude plavat ve vodě, zahustit určitě nebude potřeba)

ještě jsem přidala sterilovanou kukuřici (tu můžou kluci na kila)

vše smíchat, vytvořit karbanátky a smažit (určitě by šlo i naskládat na pečící papír a péct na sucho v troubě)
Pak už stačí jen vytvořit hamburger, naplnit bulku zeleninou, karbanátkem a namazat kečupem, majonézou, co kdo má rád.

No a jako další je opět moje úroda, a to loňské batáty, které tak trochu čekají ve sklepě, až je “vezmu do parády”. Tak teď na ně zase po dlouhé době došla řada – udělala jsem z nich brambůrky.

Tady popisovat postup asi ani nemá cenu, ale třeba jen pro úplné začátečníky: nakrájíme batáty na slaboučké plátky a smažíme ve větší vrstvě oleje.

A jak jste na tom vy, s rychlým občerstvením? Co říkáte na jejich zdravější verze?

http://katfoblog.blogspot.cz

photo: Kátfa Kátfoucí

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account