Za letního provozu v červenci 2020 se Drůbežářskému závodu Klatovy podařilo neočekávané. Bez přerušení výroby zmodernizovali stávající porcovací linku a nově tak došlo k zvýšení výkonu porcování z 6000 kusů za hodinu na neuvěřitelných 7500 kusů za hodinu. Celková proměna tak významně zlepšila i kvalitu řezů, rychlost produkce, a i výslednou kvalitu výrobku. A jako první v České republice zavedli robotické vykoštění stehen, při kterém roboti reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny a kvality procesu.
„Naším cílem bylo inovovat stávající technologické procesy, a to vše v co nejkratším možném čase a zároveň bez přerušení výroby. Tento husarský kousek se nám podařil, a tak můžeme být náležitě pyšní na to k jak velkému posunu došlo. Nejen že se nám zvýšil výkon o 1500 kusů za hodinu, ale s výrazným zlepšením řezu se zrychlila i produkce a významný dopad to má i na výslednou kvalitu výrobku, díky které se už dnes řadíme mezi nejlepší západoevropské podniky“, uvádí technolog Drůbežářského závodu Klatovy, Ing. Karel Vařeka.
„Jako první v České republice jsme také zavedli robotické vykoštění stehen, kde roboti umí pracovat a reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny i kvality procesu výroby. Jsme tak náležitě pyšní, že i v nelehké době na trhu, se nám stále daří přicházet v první řadě s novinkami, které zákazníci umí ocenit a zároveň nás těší, že můžeme zaručit ty nejmodernější a nejefektivnější výrobní postupy“, dodává Ing. Karel Vařeka.
Společnost s více než padesátiletou tradicí se výrazně zasadila o využívání těch nejmodernějších světových technologií při zpracování drůbežího masa. Jejich produkty získávají řadu ocenění a patří ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu. Společnost je tak pravým důkazem toho, že česká kvalita potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.
Vedle modernizace technologických procesů zpracování drůbežího masa se společnost Drůbežářský závod Klatovy na trhu v posledním roce objevuje i ve spojitosti s unikátním výrobkem – Kuřecí mleté maso, které obsahuje jako jediný výrobek na trhu 100% mletého kuřecího masa a získalo v roce 2019 prestižní ocenění KLASA.
Tyto investice do nejmodernějších technologií umožnili společnosti zvládnout náročnou situaci na pracovním trhu, kdy nedostatek kvalifikovaného personálu omezuje výrobní možnosti.
—————————————————————————————————————————-
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz
Drůbežářský závod Klatovy se opět zařadil mezi světovou technologickou špičku v oblasti zpracování a porcování masa
-
Jak nahradit přílohy a pečivo při nízkoenergetické dietě
Zita Kolínská||Krása a zdraví, zdravá jídla, zdravá strava
Nadváha je v České republice běžným problémem a řada lidí proto už má zkušenosti s různými přístupy k omezení jídelníčku. Jedním z...
-
Testuju novou řadu na vlasy Hair Rituel by Sisley
MaryAušová||Krása a zdraví
Krásný pátek Ženy, Mám pro Vás recenze nové vlasové kosmetiky Hair Rituel by Sisley *wine* Nevím, jak to mají jiné...
-
Třídenní půst může regenerovat celý imunitní systém
LucieGajdošíková||Krása a zdraví
Převratný Průlom: Třídenní Půst Obnovuje Imunitní Systém Celý imunitní systém člověka může omládnout za pomoci půstu za pouhé tři dny, protože...
-
Masáže Sabai – udělejte ještě dnes, něco pro pohodu své duše a těla.
Johanka Kotěšovcová||Krása a zdraví
SABAI je thajský výraz pro pohodu a relaxaci. Odpočinek a čas věnovaný vlastní regeneraci, který mohu sdílet sám nebo s...
-
GOJI – Malý velký dar přírody
Zdeňka Zajíčková||Krása a zdraví
Ramissio Goji 500ml 100% organická šťáva z ovoce Goji Kustovnice je keř s krásnými oranžovými plody rostoucí především...
-
Jak vybírat boty při zdravotních obtížích nohou?
ClaudiaSrníková||Krása a zdraví
Jak vybírat boty při zdravotních obtížích nohou? Stejně, jako existuje obuv, která nám nohy ničí a deformuje, existují i...
-
Znáte české vynálezy, které změnily svět?
Lenka Hudečková||Krása a zdraví, zajímavosti
Kontaktní čočky – vynález Otty Wichterleho Na vánoce roku 1961 sestavil Prof. Ing. RTDr. Otto Wichterle DrSc, pomocí dětské...
-
Jsme tak trochu mimozemšťani?
IvanaMetelková||Krása a zdraví
Sběr bylinek a vztah k přírodě: Jak se mění naše chápání a přístup K dnešnímu článku mně inspirovala diskuse na...