Jablko jako česká superpotravina?

Ovoce a zelenina, které si zaslouží nálepku „super“, rostou i na vaší zahrádce.

Tak například jablka… 
 

Koktejl vitaminů a minerálů

V jablku najdete vitaminy A, B1, B2, B3, B6, C a E, draslík, hořčík, železo, mangan,

zinek, vápník nebo kyselinu listovou. Přispívají k dobré imunitě, zdraví kostí a zubů,

posilují srdce a cévy, zlepšují trávení. Vhodná jsou při revmatismu, potížích

s ledvinami, pomáhají i duševně pracujícím a v psychickém vypětí.

Mají dokonce omlazující vliv, protože obsahují ceněné antioxidanty, které zpomalují

buněčné stárnutí. Ideálně konzumujte jablka i se slupkou – právě v ní je živin nejvíce.

Vláknina zlepší trávení

Vedle ovsa, ječmene, fazolí, mrkve a pomerančů jsou jablka dalším

levným (když jsou ze zahrádky, tak levným!)

a dostupným zdrojem vlákniny.

Ta zvyšuje rychlost, kterou strava prochází trávicím traktem.

 

Jablka mám ráda, jedno si asi později ještě dám 🙂

Hudlenka

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account