V létě mi kamarádka z Jeseníků jako dárek dala svou domácí bylinkovou sůl. Moc mi chutná, ale už mi dochází, tak jsem se pídila, jak si ji vyrobím sama.

 

Našla jsem si recept přímo od mé dárkyně.
 

A dneska jsem se do její výroby pustila a hle, sůl je na světě 🙂

 

Co budete potřebovat?

 

1/2 kg mořské, jemně mleté soli

a hromadu bylinek, které si vyberte podle sebe a svých chutí…
 

Já jsem dala: šalvěj, majoránku, tymián, saturejku, sušený celer, cibuli a česnek, bazalku, oregáno a petrželku.

 

Dobře vysušené bylinky rozdrťte v mixéru nebo ve hmoždíři a smíchejte se solí.

 

Potom naplňte čisté, nejlépe tmavé skleničky se šroubovacím víčkem a skladujte

v suchu.
 

 

Pro tyhle příležitosti si schovávám malé a hezké skleničky, které se pak mohou použít

i jako dárky kamarádkám, přesně jako já jsem tento dárek dostala :-).

 

 

Navíc nám tu dneska krásně voní celý byt bylinkami, a to je únor.
 

Sůl vydrží celé měsíce, ale nesmí zvlhnout.
 

Hudlenka

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account