Jemná a nehořká: Objevte kouzlo kávy z Dominikánské republiky
Krásnou sobotu! Ještě na konci minulého roku, jsem vám psala o skvělé kávě z Dominikánské republiky, a že jsem moc ráda, že jsem měla tu možnost ji ochutnat a taky jsem zrecenzovala první druh Induban Gourmet. Pokud jste článek nečetli, můžete si přečíst tady >>> Dnes vám chci představit další druh a tím je mletá káva Molido, která je na
eshopu nejprodávanější arabicou.
Rozdíl mezi tímto a prvním druhem je docela jasný. Tato káva je hruběji pomletá, a proto je ještě více vhodná na přípravu překapávané a filtrované kávy. Ale nevadí, pokud nemáte překapávač, dá se zalít i normálně ohřátou vodou v konvici, akorát se doporučuje zalívat při ideální teplotě 92 °C. To jsem, ale nijak nezkoušela.
To nejdůležitější, co se mi na této kávě nejvíce líbí, je její jemná čokoládová chuť. A opět stejně jako u prvního druhu (
Induban Gourmet), není ani trošičku hořká. To prostě miluju!
Pokud chcete celkově vědět o Café Santo Domingo více, určitě doporučuji kouknout na eshop a proklikat si nejen jejich celou nabídku, protože momentálně už nenabízí jen kávu mletou, zrnkovou, ale také kávu bez kofeinu – to je určitě super pro lidi, kteří mají chuť na kávu třeba večer, ale chtějí v noci spát ;-). A nebo najdete v nabídce dokonce i rumy a spoustu dalšího.
A jak se k nám tahle káva vůbec dostala? V roce 2016 se dovozci této kávy (manželé), rozhodli navštívit na pár týdnů Dominikánskou republiku. Moc se jim tam líbilo a před odjezdem přemýšleli co by známým dovezli za dárečky. Nakonec se rozhodli pro kávu a tak hledali, která je v Dominikánské republice nejoblíbenější. Když narazili na
Café Santo Domingo, hned měli jasno a tak si z dovolené vezli několik balíčků, jak pro sebe, tak pro známé. A protože je tato káva natolik okouzlila, rozhodli se kontaktovat přímo výrobce a tak se stali dovozci této kávy do České republiky.
A já ještě jednou děkuji za možnost ochutnat, tyhle dva balíčky mi vydrží na strašně moc dlouho, ale určitě až dojdou, mám v plánu, ochutnat třeba jiné druhy, možná i ty bezkofeinové.
To je už k této kávě zatím všechno, ale určitě se o ní nezmiňuji naposled ;-).
Mějte se krásně,
Sabča ♥
Zdroj foto: Sabina Pavlíčková