Podle mého je na trhu několik potravinových výrobků, u kterých si myslím, že se opravdu nevyplatí kupovat a je lepší si je doma vyrobit. Jedním z nich jsou tyčinky z ovesných vloček, tzv. flapjack. Je jimi zaplavená kdejaká zdravá výživa, kdejaký supermarket a benzínka. Jenže když se ty otrlejší kouknou na složení, zjistí, že kvalita ceně fakt neodpovídá a ovesné vločky najednou získají úplně jinou hodnotu.
Na myšlenku udělat si tyto tyčinky doma a v podstatě za zlomek ceny, mě přivedl blog veganky Blue vegan pig. Trochu jsem si to upravila a výsledek je zde!

Korpus:

    3 hrsti ovesných vloček (ideálně jemných)
    1 přezrálý banán
    1 lžíce kokosového oleje
    2 lžíze burákového másla
    2-3 lžíce kokosového cukru (lze nahradit třtinovým)
    můžeme přidat i trochu namletých oříšků, semínka, rozinky

Nejdříve smícháme banán, olej, máslo, cukr a nakonec do hmoty zamícháme vločky a semínka. Jakmile nám vznikne kompktnější těsto, namačkáme ho do malého pekáčku (cca 20x30cm) s pečícím papírem a dáme péct na 180°C asi 20 min (jakmile povrch zezlátne).
Necháme vychladit a na studenou placku rozprostřeme “krém”, který ideálně tyčovým mixérem ušleháme z:

    1 přezrálý banán
    asi 2 lžíce burákového másla
    podle chuti cukr

 
Dílo dáme vychladit do lednice. Pak nakrájíme na špalíčky, které máčíme ve vysokoprocentní čokoládě.
 No a tomu říkám energie sbalená na cesty 😀 v lednici vydrží několik dní.
Dobrou chuť.
K.

https://katfoblog.blogspot.cz/

 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account