Tak už to začalo 🙂 Vánoční trhy a na nich svařák (nebo-li svařené víno) na několik způsobů. Nevím jak Vy, ale já ho miluju a děláme si ho s manželem i doma.
Podělím se s vámi o recept na svařené víno, který mám nejradši.
Recept na svařák
Svařák je stará česká tradice, jak se ohřát v chladném počasí. Je velmi snadné jej připravit a jeho chuť je skvělá.
Potřebné ingredience:
-
- 500 ml vína (červené, bílé nebo růžové)
-
- 2 lžíce medu
-
- 2 lžičky skořice
-
- 1 lžíce citronové šťávy
-
- 2 lžíce borůvek
-
- 2 lžíce rumu
Postup přípravy:
-
- Do velkého hrnce nalijte 500 ml vína a přiveďte jej k varu.
-
- Přidejte 2 lžíce medu, 2 lžičky skořice, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce borůvek a 2 lžíce rumu.
-
- Promíchejte a přiveďte znovu k varu.
-
- Nechte vařit za stálého míchání přibližně 5 minut.
-
- Svařák je připraven k servírování.
-
- Servírujte s plátky citronu a čerstvou borůvkou.
A co vy? Máte rádi svařák? Na jaký způsob? Krásné Vánoce :-*
Zrovna jsem pěkně nalamana 😀
vůni svařáku mám moc ráda, ale moc ho nepiji
jak nepiju vůbec žádný alkohol, tak když jsem v mrazivé zimě venku, ráda si dám skleničku 🙂
milujeme, bez svaraku neni prava zima a prave kouzlo Vanoc.