Tak už to začalo 🙂 Vánoční trhy a na nich svařák (nebo-li svařené víno) na několik způsobů. Nevím jak Vy, ale já ho miluju a děláme si ho s manželem i doma.

Podělím se s vámi o recept na svařené víno, který mám nejradši.

Recept na svařák

Svařák je stará česká tradice, jak se ohřát v chladném počasí. Je velmi snadné jej připravit a jeho chuť je skvělá.

Potřebné ingredience:

    • 500 ml vína (červené, bílé nebo růžové)

 

    • 2 lžíce medu

 

    • 2 lžičky skořice

 

    • 1 lžíce citronové šťávy

 

    • 2 lžíce borůvek

 

    • 2 lžíce rumu

 

Postup přípravy:

    1. Do velkého hrnce nalijte 500 ml vína a přiveďte jej k varu.

 

    1. Přidejte 2 lžíce medu, 2 lžičky skořice, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce borůvek a 2 lžíce rumu.

 

    1. Promíchejte a přiveďte znovu k varu.

 

    1. Nechte vařit za stálého míchání přibližně 5 minut.

 

    1. Svařák je připraven k servírování.

 

    1. Servírujte s plátky citronu a čerstvou borůvkou.

 

A co vy? Máte rádi svařák? Na jaký způsob? Krásné Vánoce :-*

Tagy:
5 Komentářů
  1. Jitka Hejdova 1 rokem ago

    Zrovna jsem pěkně nalamana 😀

  2. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    vůni svařáku mám moc ráda, ale moc ho nepiji

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    jak nepiju vůbec žádný alkohol, tak když jsem v mrazivé zimě venku, ráda si dám skleničku 🙂

  4. NelaVávrová 2 roky ago

    milujeme, bez svaraku neni prava zima a prave kouzlo Vanoc.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account