Znojemská omáčka
Ingredience
- Cibule
- Olej nebo sádlo
- Sůl
- Pepř
- Sladká paprika
- Hovězí maso na plátky
- Voda
- Mouka na zahuštění
- Kyselé okurky
- Lák z okurek
- Příloha rýže
Instrukce
- Na oleji nebo sádle, zpěním a osmahnu do zlatova cibuli
- Na cibuli vložím zatáhnout na plátky osolené, opepřené hovězí maso a vytáhnu.
- Do výpeku dám hladkou mouku a udělám jíšku, poté přidám malinko sladké červené papriky a podliju.
- Nejlépe vývar ale já použiju i masox🙈😀
- Přidám zpět maso a dusím. Používám tlakový hrnec takže cca za 25minut mám hotovo. Když je maso měkké, přidám nakrájené okurky a trošku láku z okurek a povařím ještě aby byli okurky měkčí. Dochutím sůl, pepř a popřípadě zahustím.
Vypadá krásně, musím také uvařit, dlouho jsem jí nedělala.
Tuto omáčku mám ráda.