žlučníková polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g mraženého špenátu
  • 20 g hladké mouky
  • 20 g másla
  • 100 až 200 ml mléka
  • 2 vaječné bílky
  • voda
  • sůl

Instrukce

  • Na pánvi opražíme na sucho mouku (bez tuku), rozmícháme v netučném vývaru (popř.vodě), osolíme a necháme povařit.
  • Přidáme špenátový protlak a chvíli vaříme. Před koncem přidáme mléko s vaječnými bílky. Máslo přidat podle žlučníku.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Toto poradím mojej mame.

  2. To je pro mě nová informace, že špenát zabírá na žlučník… Zrovna dnes jsem manželovi říkala, že si na následující dva dny uvaříme špenát. 😀

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Obvykle je dobře snášena mrkev, květák, chřest, špenát, z ovoce zejména jablka, meruňky, broskve a mandarinky, naopak není snášen česnek a cibule.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    to jsem netušila, že je špenát na žlučník 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account