žlučníková polévka
Ingredience
- 200 g mraženého špenátu
- 20 g hladké mouky
- 20 g másla
- 100 až 200 ml mléka
- 2 vaječné bílky
- voda
- sůl
Instrukce
- Na pánvi opražíme na sucho mouku (bez tuku), rozmícháme v netučném vývaru (popř.vodě), osolíme a necháme povařit.
- Přidáme špenátový protlak a chvíli vaříme. Před koncem přidáme mléko s vaječnými bílky. Máslo přidat podle žlučníku.
Toto poradím mojej mame.
To je pro mě nová informace, že špenát zabírá na žlučník… Zrovna dnes jsem manželovi říkala, že si na následující dva dny uvaříme špenát. 😀
Obvykle je dobře snášena mrkev, květák, chřest, špenát, z ovoce zejména jablka, meruňky, broskve a mandarinky, naopak není snášen česnek a cibule.
to jsem netušila, že je špenát na žlučník 🙂
Je to jako nejvhodnější potravina 🙂