Žloutkové řezy

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 2 plátky Listové těsto
  • 2 ks Vanilkový pudink
  • dle chuti Cukr
  • 600 ml Mléko
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 4 lžíce Dobrý džem kyselejší
  • 80 g Moučkový cukr
  • 1 lžíce Horká voda
  • 2 lžíce Citronová šťáva
  • 1-2 lžíce Rum
  • 200 g Máslo

Instrukce

  • Hudlenka nám poslala recept na dezert, který výborně doplní slavnostní oběd i odpolední kávu.
    Listové těsto si rozválíme na plát, aby se vešel na plech. Ten předem vypláchneme studenou vodou.Pak položíme těsto a vidličkou ho na několika místech propícháme a dáme do předehřáté trouby asi na 20 minut upéci. To samé uděláme s druhým plátem. Necháme vychladnout.Mezitím si uvaříme klasickým způsobem hustší pudink, který mícháme až do vychladnutí. Potom do něho zašleháme kousky másla, případně cukr, a vytvoříme hladký krém. Krém natřeme na jeden plát upečeného těsta a přikryjeme druhým plátem, to celé potom zatížíme(třeba prkénkem) a dáme vychladit do lednice (alespoň na 2 hodiny).Nakonec si uděláme polevu: do moučkového cukru nalijeme horkou vodu a citronovou šťávu a umícháme hladkou polevu, můžeme ochutit rumem.Vychlazený dezert potřeme dobrým džemem (brusinkovým, rybízovým,...) a polijeme polevou.Pak již můžeme krájet na řezy.Dobrou chuť Vám přeje Hudlenka
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account