Žloutkové řezy
Ingredience
- 2 plátky Listové těsto
- 2 ks Vanilkový pudink
- dle chuti Cukr
- 600 ml Mléko
- 1 ks Vanilkový cukr
- 4 lžíce Dobrý džem kyselejší
- 80 g Moučkový cukr
- 1 lžíce Horká voda
- 2 lžíce Citronová šťáva
- 1-2 lžíce Rum
- 200 g Máslo
Instrukce
- Hudlenka nám poslala recept na dezert, který výborně doplní slavnostní oběd i odpolední kávu.Listové těsto si rozválíme na plát, aby se vešel na plech. Ten předem vypláchneme studenou vodou.Pak položíme těsto a vidličkou ho na několika místech propícháme a dáme do předehřáté trouby asi na 20 minut upéci. To samé uděláme s druhým plátem. Necháme vychladnout.Mezitím si uvaříme klasickým způsobem hustší pudink, který mícháme až do vychladnutí. Potom do něho zašleháme kousky másla, případně cukr, a vytvoříme hladký krém. Krém natřeme na jeden plát upečeného těsta a přikryjeme druhým plátem, to celé potom zatížíme(třeba prkénkem) a dáme vychladit do lednice (alespoň na 2 hodiny).Nakonec si uděláme polevu: do moučkového cukru nalijeme horkou vodu a citronovou šťávu a umícháme hladkou polevu, můžeme ochutit rumem.Vychlazený dezert potřeme dobrým džemem (brusinkovým, rybízovým,...) a polijeme polevou.Pak již můžeme krájet na řezy.Dobrou chuť Vám přeje Hudlenka