
Zelený losos na másle
Ingredients
- 400 g Losos chlazený , filé
- 1 ks Pórek celý
- 50 g Máslo
- 1 lžíce Olivový olej
- 1 špetka Sůl
- Pepř
- 1/2 ks Šťáva z citronu
- Koriandr
- Muškátový oříšek
Instructions
- Kdo by v takovém krásném jarním počasí seděl doma - dnes přidávám recept na rychlou a lahodnou večeři pro gurmány
Kdo by v takovém krásném podzimním počasí seděl doma - dnes přidávám recept na rychlou a lahodnou večeři pro gurmány
Pór očistíme a nakrájím na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme máslo. Dáme orestovat pórek (bílou část - zelenou je lepší přidat později, je rychleji udělaná). Lososa zbavíme kůže a čisté maso nakrájíme na kostičky. Když je pórek změklý, přidám na pánev lososa, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a dle chuti např. špetku mletého muškátového oříšku, koriandr apod.Losos je hotový za chvilku, v mezičase si třeba nalejte skleničku dobrého bílého vína
Jako přílohu doporučujeme teplou bagetku (na máslový sosík
) nebo čerstvé brambory. Dobrou chuť!!