Zeleninový koláč

Vytisknout recept
Připravte si recept plný barev, který do něj vnáší zelenina, a také skvělého sýra. Nevíte, jaký vybrat? Nevadí, zkuste jich hned několik. Základ koláče tvoří křehké vláčné těsto, které se rozplyne na jazyku.
Kategorie Chuťovka, Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

Těsto:

  • 255 g hladké mouky na křehká těsta Babiččina volba
  • 113 g změklého másla
  • 1 vejce
  • špetka soli

Náplň:

  • 1 cibule nebo šalotka na měsíčky
  • 1 červená paprika na proužky
  • 4 větší žampiony na plátky
  • 250 g oblíbeného sýra
  • olej na restování
  • 4 vejce
  • 300 ml mléka
  • provensálské nebo italské koření

Instrukce

  • Nejprve si připravte těsto s dostatečným předstihem před pečením. Je potřeba ho nechat uležet. Na vále smíchejte máslo nakrájené na kostičky s moukou a konečky prstů vypracujte drobenku. Pak osolte, přidejte vejce a vypracujte hladké těsto.
  • Uložte zabalené ve fólii alespoň na 30 minut do lednice.
  • Poté zapněte troubu na 180 °C. Nyní vyválejte tenkou placku, kterou vyložíte vymazanou formu na nízký koláč. Přitlačte k formě a hodně propíchejte vidličkou, aby se těsto nezvedalo. Dejte na 10 minut předpéct samotné těsto.
  • Na oleji mezitím orestujte cibuli a zeleninu do měkka.
  • V misce prošlehejte vejce, mléko a koření, případně dosolte, pokud koření neobsahuje sůl. Předpečené těsto rovnoměrně vyložte zeleninou a zalijte zálivkou. Nakonec posypte sýrem a dejte dopéct. Asi po 30 minutách zkontrolujte a na posledních 5–10 minut můžete zapnout horní gril, aby měl koláč dozlatova upečenou krustu.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account