Zeleninové kari
Ingredience
- 1
- plechovka konzervovaných rajčat
- 8
- stonků chřestu
- 4
- brambory
- 2
- cukety
- 1
- cibule
- 0.25
- hlávky květáku
- 1
- hrst nasekaného koriandru nebo petržele
- 2 lžíce
- oleje
- 2 lžíce
- zelené kari pasty
- sůl
Instrukce
- 1
- Chřest očistíme, zbavíme konců, oloupeme a nakrájíme na dílky. Květák očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Cuketu očistíme, zbavíme konců a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kari pastu, promícháme a necháme rozvonět. Pak postupně přidáme cuketu, chřest a květák.
- 3
- Promícháme, chvíli podusíme a zalijeme rajčaty z plechovky. Přidáme brambory a podle potřeby i trochu vody. Přivedeme k mírnému varu a vaříme do změknutí cca 25 minut. Podáváme s čerstvými bylinkami.
Mňam milujem zeleninové jedlá a kombinácia s kari je určite dobrá.
Krásně to vypadá a bude to jistě dobré.
Krása, až bude sezóna na chřest a cuketu, mohu zkusit… taková jídla máme rádi 🙂
Již od pohledu lákavé 🙂