ZÁZVOROVÉ PERNÍČKY
Ingredience
- 200 g celozrnné mouky
- 100 g agávového sirupu
- 25 g olivového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
Instrukce
- Ve velké misce smíchejte mouku, skořici, zázvor a prášek do pečiva. Přidejte olivový olej a agávový sirup. Ručně vypracujte těsto.
- Jakmile je směs pevná a celistvá, těsto rozválejte na vále a vykrajujte z něj požadované tvary. Jednou z variant je použít přímo různě tvarovaná vykrajovátka.
- Vykrojené perníčky vložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při teplotě 180 °C asi 10-12 minut.
- Před konzumací nechejte perníčky vychladnout.
Musím je vyzkoušet. Také jsem je nikdy nepekla. Pekla jsem jen perník na plech.
perníčky milují všichni od jara do Vánoc… Jednoduché, zkuste…
Moje první myšlenka při pohledu na fotku – Vánoce! 😀 Perníčky jsem nikdy nepekla, ale jednou je vyzkouším. 🙂
blíží se Velikonoce, tak pro koledníky 🙂
Jistě dobrota, perníčky jsem v životě nezkoušela 🙂
ani na Vánoce, je to rychlovka 🙂
Věřím, že budou chuťově dobré….
Ano, né jen na Vánoce 🙂